Kaupunginjohtajan valinta etenee valtuustoon – kaupunginhallitukselta ei esitystä valittavasta henkilöstä

Päivi Laajala ja Seppo Määttä olivat valtuustoryhmien haastateltavana maanantaina.

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seuraavan kaupunginjohtajan valinta lähenee kohti loppuhuipennusta.

Kaupunginhallitus ei tiistain kokouksessaan tehnyt valtuustolle esitystä virkaan valittavasta henkilöstä, vaan päätti, että kaupunginvaltuusto suorittaa kaupunginjohtajan vaalin kokouksessaan 12. joulukuuta.

Kaksi viikkoa sitten kaupunginhallitus valitsi soveltuvuusarviointeihin nykyisen kaupunginjohtajan Päivi Laajalan ja valtioneuvoston kanslian osastopäällikön, ylijohtaja Seppo Määtän. Valtuustoryhmät saivat myös haastatella heitä maanantaina.

Todennäköisimmin valinta tehdään siis Laajalan ja Määtän välillä, mutta periaatteessa haussa ovat edelleen mukana kaikki hakijat ja suostumuksensa antaneet.

Kelpoisuusvaatimuksena kaupunginjohtajan virkaan on ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään vahvaa talous- ja henkilöstöjohtamisen kokemusta, hyvää elinkeinoelämän ja julkishallinnon tuntemusta, visionääristä ajattelua, hyviä esiintymisja vuorovaikutustaitoja sekä hyvää ruotsin ja englannin kielen taitoa. Eduksi luetaan hyvä kansallinen ja kansainvälinen verkostoituminen ja muu kielitaito.

Päivi Laajalan nykyinen virkakausi päättyy ensi keväänä.