Juhannusta juhlitaan Oulun seurakunnissa perinteiseen tapaan – Turkansaaren kirkossa juhannustunnelmaan

Turkansaaren ulkomuseoalueella keskikesän juhlatunnelma näkyy monin tavoin. Kuva: Sanna Krook

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Juhannuksen vietto alkaa Oulun seurakunnissa perjantaina juhannusaattona 23. kesäkuuta kello 17.30 Turkansaaren kirkossa pidettävällä hartaudella. Vuonna 1694 rakennettu kirkko on osa Turkansaaren ulkomuseoaluetta Turkansaarentie 165:ssä, jossa keskikesän juhlatunnelma näkyy monin tavoin. 

Koskelan seurakuntakodilla, Mertatie 6, järjestetään juhannusaattona 23. kesäkuuta perinteinen juhannusjuhla kello 18-20.

”Koskelan seurakuntakodin pihapiiri luo kauniin maalaistalotunnelman keskikesän juhlalle – keskellä kaupunkia”, kuvailee Tuiran seurakunnan kappalainen Petteri Tuulos.

Koskelan juhlan ohjelmassa on yhteislaulua, hartaus, makkaranpaistoa ja mukavaa yhdessäoloa. Juhlaan voi tulla koko perheen voimin, sillä lapsille on omaa ohjelmaa. Juhlassa vierailee myös lähetystyöntekijä. Tapahtuma on tulkattu viittomakielelle.

Juhannuspäivänä, lauantaina 24. kesäkuuta, pidetään jumalanpalveluksia ja messuja. Kello 10 on messu Kastellin, Oulujoen ja Tuiran kirkoissa sekä Oulun tuomiokirkossa. Haukiputaan kirkossa on sanajumalanpalvelus, Kiimingin kirkossa perinnejumalanpalvelus ja Oulunsalon kirkon kirkkopuistossa kansanlaulukirkko kello 10. Kello 12 on Turkansaaren kirkossa messu.