Yli 100 yritystä, ohjelmaa kahdella lavalla – Oulun MegaMatchmaking järjestetään nyt entistä suurempana

BusinessOulun megamatchaajat ovat valmiina vastaanottamaan työnhakijat ja -antajat rekrytointitapahtumaan. Kuva: BusinessOulu

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Viime vuonna MegaMatchmaking-rekrytointitapahtumaan osallistui 2 000 työnhakijaa, ja mukana oli myös kansainvälisiä osaajia. Tänä vuonna ohjelmaa tarjoillaan kahdella lavalla, kahdella kielellä.

MegaMatchmaking-rekrytointimessut pidetään torstaina 14. syyskuuta kello 9–15. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, ja Tullisaliin on ilmainen bussikuljetus non-stoppina torinrannasta.

”Järjestämme tapahtuman nyt ensimmäistä kertaa Tullisalissa, mikä mahdollistaa entistä useamman yrityksen pääsyn mukaan. MegaMatchmakingissä on tänä vuonna peräti 107 näytteilleasettajaa, eli ennätysmäärä”, sanoo asiantuntija Antti Haapalainen Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta.

”MegaMatchmakingiä on kehitetty vuosien mittaan kävijöiden toiveita kuunnellen. Haluamme tarjota innostavan ympäristön työn ja tekijöiden kohtaamiselle. Nyt ohjelmasisältökin on laajempi kuin koskaan aiemmin. Voidaan huoletta puhua universumin inspiroivimmasta rekrytointitapahtumasta”, kertoo asiantuntija Sari Kauppila BusinessOulusta.

Puhujia ja urakahvilaa

MegaMatchmakingin suomenkieliseen ohjelmaan kuuluu muun muassa tunnettujen työelämäasiantuntijoiden esitykset. Asiantuntija Pia Klemetti kertoo työnhakijan emämokista sekä keinoista, joilla rekrytoija vakuutetaan. Samoin Saana Rossilla on takana tuhansia rekrytointeja, ja hän paljastaa muun muassa mitä rekrytoijan pään sisällä liikkuu. Mediavaikuttaja Henkka Hyppönen puolestaan kertoo, miten suunnata ennakkoluulottomasti kohti uusia urapolkuja.

Mukana tapahtumassa ovat myös järjestäjätahot BusinessOulu ja Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto. BusinessOulun asiantuntijat eri aloilta raottavat Oulun alueen uramahdollisuuksia lavaohjelmassaan.

Urakahvilassa voi jututtaa työ- ja koulutuselämän asiantuntijoita, ja saada uusia ideoita työnhakuun ja kouluttautumiseen. Tullisalissa on myös maksuton cv-valokuvauspiste, jossa voi kuvauttaa itsensä ammattivalokuvaajalla työnhakua varten.

Englanninkielisellä lavalla tarjoillaan ohjelmaa kello 9.30–14. Kansainväliset osaajat Lukumanu Iddrisu ja Paul Fairchild puhuvat suomalaisesta työelämästä sekä verkostoitumisen tärkeydestä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen asiantuntija Kamal Singh vetää paneelin, jossa kuullaan suomalaisten työnantajien ja kv. taustaisten henkilöiden kokemuksia. Suurin osa MegaMatchmakingissä mukana olevista työnantajista palkkaa myös englanninkielisiä osaajia.

Koko ohjelma ja yrityslistaus löytyvät osoitteesta megamatchmaking.fiz

Maksuton MegaMatchmaking-tapahtuma järjestetään osoitteessa Oulun Tullisali, Tyrnäväntie 16. Tapahtumapaikalle liikennöi keskustasta ilmainen bussikuljetus välillä Torinranta – Tullisali nonstoppina 14.9. klo 8.45–15.15. Lähtöpaikka Torinrannassa on Kaarlenväylä.