Vuoden 2024 Leipäkauppa löytyi Ruskon K-Citymarketista – valttina lähialueen tuotteet

Palkinnon vastaanottivat kauppiaat Raimo ja Krista Pudas (2. ja 3. oik.) sekä leipäosaston vastaavat Tarja Tervola ja Satu Kurvinen. Luovuttamassa Leipuriliiton toimitusjohtaja Mika Väyrynen (oik.) ja Pohjois-Pohjanmaan Leipomot ry:n puheenjohtaja Juho Meriläinen (vas.). Kuva: Suomen Leipuriliitto ry

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuoden Leipäkauppa löytyi tänä vuonna Pohjois-Suomesta. Tämän jo 28. kerran järjestetyn kilpailun voittajaksi kruunattiin K-Citymarket Oulu Rusko. Voittajakauppaa luotsaa kauppiaspariskunta Raimo ja Krista Pudas.

Suomen Leipuriliitto ryn tunnustus myönnetään päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet. Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökunta suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä.

K-Citymarket Oulu Rusko teki raatiin vaikutuksen laajalla valikoimallaan, jossa on runsaasti lähialueen leipomoiden tuotteita ja jossa paikallinen leipäkulttuuri tulee erinomaisesti esiin. Kiitosta saa myös se, että osastolla tarjolla olevat tuotteet on valtaosin valmistettu Suomessa, mikä on Vuoden Leipäkauppa-kilpailussa tärkeä arvosteluperuste.

Vuoden 2024 Leipäkauppa julkistettiin Oulussa 20. helmikuuta.  Kultamitalilla palkittiin leipäosaston vastaava Tarja Tervola ja kakkosvastaava Satu Kurvinen.  Kauppiaat Raimo ja Krista Pudas ottivat vastaan kunniakirjan ja kaupan leipäosastolle ripustettavan voittajabanderollin valinnasta Vuoden 2024 Leipäkaupaksi.

Valikoimassa paikallisia tuotteita

K-Citymarket Oulu Ruskon leipäosaston valikoima on raadin mukaan erittäin runsas ja monipuolinen. Edustettuina ovat niin paikalliset, alueelliset kuin valtakunnallisetkin toimijat. Osasto on myös avara ja siisti, siellä on helppo liikkua ja löytää haluamansa tuotteet. Raati kehui myös avuliasta ja ystävällistä henkilökuntaa.

K-Citymarket Ruskon lisäksi Vuoden 2024 Leipäkaupan tittelistä kilpaili neljä muuta leipäkauppaa Tampereelta, Turusta, Vantaalta ja Joesuusta.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna voittaja valittiin tavaratalojen ja hypermarkettien sarjassa. Viime vuonna Vuoden Leipäkaupaksi valittiin K-Supermarket Tarmola Porvoosta pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa.