Timegate Instruments palkittiin vuoden parhaana kansainvälisenä työnantajana

Timegate Instrumentsin henkilöstöstä neljäsosa on kansainvälisiä osaajia yhteensä viidestä eri kansallisuudesta. Kuvassa Amuthachelvi Daniel (VP of Service Business), Elina Aronen-Raappana (Marketing Director), Mari Tenhunen (CEO), Roosa Klaavo (Marketing & Sales Assistant) ja Vineeth Prekar Karuppasamy (Senior R&D Engineer). Kuva: Timegate Instruments Oy

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

International Employer of the Year -kilpailun tarkoituksena on nostaa esille yrityksiä, jotka ovat mallikkaasti onnistuneet rekrytoimaan kansainvälisiä osaajia sekä Oulusta että ulkomailta ja onnistuneet luomaan monikulttuurisen ilmapiirin työyhteisöön. Kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Oulussa.

Kilpailussa etsittiin Oulun seudun kansainvälisintä työnantajaa. Voittajan valinnassa painotettiin mittareina työyhteisön monimuotoisuutta ja maantieteellistä liiketoiminta-aluetta, sekä tulevaisuuden kv-liiketoiminnan suunnitelmia.

”Yritys on alusta asti rohkeasti rekrytoinut vain osaajia, välittämättä siitä, onko osaaja Intiasta, Italiasta vai Savosta.”

Oululaisen syväteknologiayritys Timegate Instruments Oy:n voittoa perusteltiin sillä, miten yritys vaikuttaa kansainvälisten osaajien pitovoiman vahvistamiseen Oulun seudulla.

”Vaikutuimme siitä, miten ansiokkaasti ja ennakkoluulottomasti yritys on saanut sitoutettua korkeakoulutettuja osaajia Oulun alueelle. Yritys on alusta asti rohkeasti rekrytoinut vain osaajia, välittämättä siitä, onko osaaja Intiasta, Italiasta vai Savosta. Yritys on kääntänyt monikulttuurisuuden vahvuudekseen ja hyödyntää työntekijöidensä kulttuurista tuntemusta laajentuessaan uusille markkinoille” tuomariston jäsen Mari Viirelä Oulun kauppakamarista kommentoi.

Nopeasti kasvava yritys

Timegate Instruments on kansainvälinen deep tech eli syväteknologia-alan yritys, joka on kehittänyt uudenlaisen mittalaitteen erilaisten materiaalien koostumusten mittaamiseen. Suomessa Timegate on Raman spektroskopiaan perustuvien mittalaitteiden markkinajohtaja ja maailmanlaajuisesti ainoa aikaportitetun Raman-teknologian tarjoaja.

”Turha tehdä kv-rekrytoinneista liian vaikeaa, samalla lailla haasteita voi olla organisaatioissa, joissa on vain suomalaisia.”

Timegate Instrumentsin henkilöstöstä neljäsosa on kansainvälisiä osaajia yhteensä viidestä eri kansallisuudesta.

”Usein törmää ajatukseen, että kulttuurierot tai haasteet vuorovaikutuksessa liittyvät vain eri kansalaisuuksiin. Lopulta me olemme kaikki aika samanlaisia, ja eroja voi olla myös kaikilla perusluonteilla tai siinä, mistä päin Suomea on kotoisin. Turha tehdä kv-rekrytoinneista liian vaikeaa, samalla lailla haasteita voi olla organisaatioissa, joissa on vain suomalaisia”, sanoo Timegate Instrumentsin Marketing Director Elina Aronen-Raappana.

Kilpailu aiotaan järjestää vuosittain. Oulun alueen voittaja nimetään valtakunnalliseen International Employer of the Year -kilpailuun. Palkinnoksi voittaja saa Oulun kauppakamarin lahjoittaman kiertopalkinnon.