Oulun Veden johtajahaku etenee: neljä hakijaa haastatteluun

Oulun Vedelle etsitään uutta johtajaa. Kuvassa Kurkelanrannan vedenpuhdistamo. Kuva: Sanna Krook / arkisto

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Veden uudeksi johtajaksi haki 28 henkilöä, joista neljä kutsutaan haastatteluun.

Haastatteluun on kutsuttu Insinööri YAMK Risto Bergbacka Oulusta, diplomi-insinööri Katri Luoma-Aho Tupoksesta, filosofian maisteri Sara Alanärä Oulusta sekä diplomi-insinööri Juha Hiltula Kemistä. Kaupunginhallituksen valitsema valmisteluryhmä haastattelee ehdokkaat torstaina 4. huhtikuuta.

Oulun Veden nykyinen johtaja Jouni Lähdemäki on jäämässä eläkkeelle ensi syksynä.

Oulun Veden johtaja vastaa liikelaitoksen toiminnasta, taloudesta ja kehittämisestä. Hän raportoi teknisten liikelaitosten johtokunnalle toiminnasta ja toimii esittelijänä johtokunnassa ja muissa hallintoelimissä. Hänen esihenkilönään toimii kaupunkiympäristöjohtaja.

Kelpoisuusvaatimuksia virkaan olivat muun muassa ylempi korkeakoulututkinto sekä perehtyneisyys ja kokemus vesihuoltoalalta ja johtamisesta.

Keskeinen johtajan tehtävä on muun muassa liikelaitoksen strateginen suunnittelu ja johtaminen, jossa otetaan huomioon lainsäädännön ja toimintaympäristön muutokset. Lisäksi johtaja vastaa strategisten kehityshankkeiden johtamisesta ja koordinoi vesihuollon kehittämistä.

Oulun Vesi on kunnallinen liikelaitos, joka toimittaa asiakkailleen joka päivä 33 000 kuutiota hyvälaatuista talousvettä verkostoistaan.