Oulun seurakunnat aloittivat jälleen Ouluilo-keräyksen, joka jatkuu vuoden loppuun

Esimerkiksi 30 eurolla saa kerättyä ruokakassin. Monille vähätuloisille kohonneet elinkustannukset voivat tarkoittavat valintaa ruuan tai lääkkeiden välillä. Kuvituskuva: Mostphotos

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Viime aikojen blobaalit kriisit eivät ole jääneet seurakunnissakaan huomaamatta. Se on näkynyt erityisesti diakoniatyössä ja heikoimmassa asemassa olevien selviytymisessä arjessa nousevien elinkustannusten vuoksi. Tällaisessa tilanteessa moni joutuu valitsemaan, panostaako enemmän ruokaan vai lääkkeisiin.

Diakoniatyössä tiedetään, että taloudellinen kriisi voi yllättää kenet tahansa, ja huoli päivittäisestä selviämisestä on läsnä niillä, jotka kamppailevat rahan riittävyyden kanssa.

”Hankala elämäntilanne voi jatkua pitkäänkin, eikä huoli tunne vapaapäiviä,” diakoniatyöntekijä Marja Posio muistuttaa.

Osallistumalla seurakuntien Ouluilo-keräykseen voi auttaa oululaisia lähimmäisiä, joiden elämäntilanne on erityisen vaikea. Pieninkin lahjoitus auttaa, ja yhdessä lahjoituksista voi muodostua merkittävä apu monille.

Avustus muuna kuin käteisenä

Lahjoitusrahaa ei jaeta asiakkaille käteisenä vaan varoja käytetään seurakuntien diakonian asiakkaiden tarpeisiin, kuten vesilaskujen maksamiseen tai puuttuvien liinavaatteiden hankkimiseen. Esimerkiksi 30 euron lahjoitus voi mahdollistaa monipuolisen ruokakassin hankkimisen asiakkaalle.

Seurakuntien mukaan Ouluilo-keräys tarjoaa mahdollisuuden auttaa paikallisia ihmisiä selviytymään vaikeista tilanteistaan ja antaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Kampanjan tarkoituksena on myös osoittaa lähimmäisten välittämisestä ja tukemisesta.

Ouluilo-keräys jatkuu 31.12.2023 asti. Keräysvarat käytetään lyhentämättöminä avustustoimintaan ilman erillisiä keräyskuluja. Keräykseen voi lahjoittaa MobilePayn tai tilisiirron välityksellä: MobilePay-numero 32877. Rahankeräystili: FI75 5741 3610 0015 77 (OKOYFIHH) / viestikenttään keräyksen nimi ”Ouluilo”. Oulun seurakuntayhtymän rahankeräyslupa: numero RA/2020/678.