Oulun MegaMatchmaking oli jälleen menestys – Tullisaliin hakeutui yli 3 000 työnhakijaa

BusinessOulun rekrytointitapahtuma järjestettiin tällä kertaa onnistuneesti Tullisalissa. Kuva: Marko Sulonen

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Sisällä Tullisalissa kävijöitä kohtasi innostunut ilmapiiri. Värikkäät banderollit loistivat kilpaa tiimihuppareihin sonnustautuneiden innokkaiden näytteilleasettajien kanssa. Täällä työnhakijat ja yritykset kohtasivat toisensa ja ilmapiiri oli täynnä positiivista pöhinää.

Vuosittain järjestettävä MegaMatchmaking on rekrytapahtuma, joka houkuttelee yrityksiä lukuisilta eri toimialoilta. Ict-, hoito-, rakennus-, ravintola- ja henkilöstöpalvelualan yritykset ovat vahvasti edustettuina tarjoten monipuolisia työmahdollisuuksia. Tapahtuma tarjoaa myös asiantuntijaohjelman, jossa luennoitsijavieraat jakavat arvokasta tietoa ja inspiraatiota työnhakijoille sekä suomeksi että englanniksi.

Mielenkiintoisia puhujavieraita

Yksi tapahtuman kansainvälisistä kohokohdista oli ghanalaisen Lukumanu Inddrisun inspiroiva tarina. Hän kertoi, miten eteni urallaan, ilman paperihakua, Wärtsilän siivoojasta aina projektiharjoittelijaksi ja lopulta henkilöstöasiantuntijaksi asti. Inddrisun tarina osoittaa, kuinka sinnikkyys ja rohkeus esitellä osaamistaan oikeille ihmisille voi avata ovia menestykseen.

Lukumanu Inddrisu kertoi oman urapolkunsa siivoojasta henkilöstöasiantuntijaksi. Kuva: Tiina Fredriksson

Toinen kansainvälinen puhuja, brittiläinen kielikoulutusalan yrittäjä Paul Fairchild, tarjosi mielenkiintoisia näkemyksiä suomalaiseen ja kansainväliseen työkulttuuriin. Humoristiset esimerkit pureutuivat suomalaisten kehonkieleen, aikakäsitykseen, kommunikaatiotapoihin, johtamistyyliin ja hierarkiavapauteen.

”Italialaisiin verrattuna olemme vähäeleisiä, täsmällisiä, lyhytsanaisia, demokraattisia ja itseohjautuvia. Lisäksi, kun italialaiset viuhtovat käsillään ja puhuvat loputtomiin, niin me suomalaiset odotamme ja kuuntelemme  – loputtomiin”, hän kuvaili.

Brittiläinen kielikouluttaja Paul Fairchild kuvaili suomalaisia osuvasti. Kuva: Tiina Fredriksson

Oulun MegaMatchmaking oli jälleen kerran hienosti onnistunut tapahtuma, jossa käytiin antoisia keskusteluja ja moni onnistui nappaamaan uuden työpaikan. Tapahtuma osoitti, että kun työnhakijat ja yritykset kohtaavat hyvässä ilmapiirissä, upeita yhteistyömahdollisuuksia syntyy kuin itsestään. Oulun MegaMatchmaking on selvästi paikka, jossa työpaikkaunelmat muuttuvat asteen verran todemmiksi.