Nyt haetaan myös katusirkuksen taitajia – Oulun kaupunki työllistää noin 800 opiskelijaa kesätöihin eri paikkoihin

Oletko taitava jonglööri? Nyt kesätöissä on vaihtoehtoja vaikka katusirkuksen taitajille. Kuvituskuva: Mostphotos

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Kaupungin paikkoja on tänä vuonna auki noin 800. Määrä on suuri, mutta hieman aiempia vuosia pienempi, kun sosiaali- ja terveysalan kesätyöpaikat siirtyivät Pohteelle”, kertoo palveluohjaaja Outi Söderman-Juvani Byströmin Ohjaamosta.

 Kulttuuri työllistää nuoria tänäkin vuonna. Kesämuusikoiden lisäksi haetaan katusirkuksen taitajia esiintymään eri puolille kaupunkia, vaikka Rotuaarille, puistoihin ja päiväkoteihin.

 ”Ajatus on, että ainakin kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026 saataisiin joka kesä yksi uusi kulttuurin osa-alue esille myös kesätyöllistämisen myötä. Katusirkuslaisten haku on jatkoa viime kesän tanssijahaulle”, sanoo muusikoiden ja katusirkuslaisten kesärekrytoinneista vastaava Janne Helttunen Byströmin Ohjaamosta.

”Haemme kahdesta neljään katusirkuksen taitajaa. Kyseessä voi olla esimerkiksi akrobatia-, jongleeraus- tai klovneriaesitys. Hakemusten perusteella nuoria kutsutaan koe-esiintymiseen, jossa mukana on myös Circus Artist Hanna Moisala”, kertoo Helttunen.

Hakuaika kesätyöharjoitteluun on 30.1.–12.3.2023.

Töitä kesätyösetelillä

Kesätyöseteli jaetaan 15–17-vuotiaille oululaisnuorille koulujen tai oppilaitosten kautta ennen hiihtolomaviikkoa (viikko 10). Toisella paikkakunnalla opiskelevat oululaiset voivat kysyä kesätyöseteliä Byströmin Ohjaamosta (p. 050 599 2293).

Seteli on arvoltaan 320 euroa, ja se on tukea työnantajalle nuoren palkkakustannuksiin. Työnantajana voivat toimia yritykset tai yhdistykset kaikista Oulun kaupunkiseudun kunnista. Avoimen kesätyösetelipaikan voi ilmoittaa osoitteessa businessoulu.com/kesatyo.

Kiinnostaako kesäyrittäjyys?

Yksi vaihtoehto työllistyä kesäksi on ryhtyä kesäyrittäjäksi, sillä BusinessOulu järjestää Kesäyrittäjä-toimintaa 17–29-vuotiaille nuorille Oulussa myös tulevana kesänä. Hakuaika on 6.2.–7.4.2023.

 ”Jos nuori on kiinnostunut yrittäjyydestä, Kesäyrittäjä-toiminta on turvallinen tapa aloittaa. BusinessOulun mentorit ovat nuoren yrittäjän tukena ja antavat opastusta. Oulun kaupunki tukee nuorta yrittäjää 320 eurolla”, kertoo palveluohjaaja Outi Söderman-Juvani.

Lisätietoja kesätöistä kesatyo@businessoulu.com sekä näistä linkeistä: businessoulu.com/kesatyo tai ouka.fi/kesatyo