Metsähallitus löysi uuden yrittäjän Oulusta Manamansalon leirintäalueelle – MC Kalla Oy:n taustalla karavaanari- ja rakennuskokemusta

Manamansalon leirintäalueen uudet yrittäjät ovat oululaiset Mika ja Minna Kalla. Tässä he ovat leirintäalueen päärakennuksen vieressä oman vaununsa kanssa. Kuva: Mika Kalla

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Metsähallitus on valinnut Oulujärven Manamansalossa sijaitsevan leirintäalueen uudeksi yrittäjäksi oululaisen MC Kalla Oy:n. Minna ja Mika Kallan yritys on toiminut aiemmin maalaus- ja rakennusalalla.

Metsähallitus perustelee valintaa sillä, että MC Kalla Oy:n tarjous oli kokonaisuutena paras, kun huomioidaan arviointikriteerit ja jatkoneuvottelu. Arviointikriteereinä olivat vuokran määrä, liiketoimintakonsepti sekä kokemus matkailu- tai asiakaspalveluliiketoiminnasta.

”Lisäksi heillä on pitkän linjan karavaanareina hyvä käsitys ja tuntemus caravan-asiakkaiden tarpeista ja alan trendeistä sekä ideoita, miten Manamansalon leirintäaluetta kannattaisi kehittää”, Metsähallituksen kiinteistökaupan asiantuntija Tarja Puurunen kertoo.

”MC Kallan ideat ovat myös hyvin käytännönläheisiä ja realistisia toteuttaa”, Puurunen jatkaa.

”Rakennusalan ammattilaisia he osaavat tehdä pienet remontit ja ovat myös kiinnostuneita panostamaan rakennusten kuntoon. Erityisesti meitä ilahdutti Minna ja Mika Kallan tekemä taustatyö ja se, miten perusteellisesti he olivat selvittäneet, minkälaisia matkailupalveluita alueella jo on ja mitä puuttuu. He ovat myös sitoutuneet Manamansalon kehittämiseen.”

Puurusen mukaan Manamansalossa on hyvät mahdollisuudet kehittää yritystoimintaa, sillä leirintäalueen vieressä sijaitsevan Teeriniemen asemakaavan vahvistuessa, alueella on yli 20 000 kerrosneliötä rakennusoikeutta.

”Metsähallituksen yhtenä toiveena onkin, että alueelle syntyisi usean yrittäjän toimiva verkosto, joka toisi matkailijoille tarjolle monenlaisia palveluita.”

Rakennuksilta matkailun pariin

Yrittäjät ovat tietysti tyytyväisiä Metsähallituksen valintaan.

”Olemme toimineet rakennusalalla jo pitkään ja katsoneet sen ahdinkoa. Siinä on syntynyt ajatus ja pitempiaikainen haave omasta matkailuyrityksestä tai leirintäalueesta. Nyt osui sopiva tilaisuus kohdalle”, Minna Kalla kertoo toimialan vaihdosta.

”Olemme myös innokkaita karavaanareita ja olemme nähneet monia leirintäalueita asiakkaan näkökulmasta”, hän jatkaa.

Yrittäjien mielestä ensimmäisenä Manamansaloon on saatava palveluita.

”Yritämme saada nopeasti ravintola- ja kahvilatoiminnan pystyyn ja tietysti myös lapset pitää ottaa huomioon. Tavoitteena on saada leikkitila kuntoon ja järjestää siellä jopa ohjattua toimintaa lapsille.”

”Tulemme työllistämään paikallisia ihmisiä jonkin verran ja meille onkin jo tullut kyselyitä työpaikoista. Tarkoituksena on myös, että paikalliset tuotteet ja raaka-aineet tulevat näkymään ravintolassamme. Muita suunnitelmia on pitkä lista ja niistä isoin muutos on varmaan se, että leirintäalue olisi avoinna myös ensi talvena”, Minna Kalla toteaa.

Manamansalon leirintäalueen yrittäjä saa liiketoimintansa käyttöön Metsähallitukselta kahvioravintolan, 19 mökkiä, yli 120 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa ja noin 80 sähköistämätöntä paikkaa matkailuajoneuvoille tai teltoille caravan-alueella, kaksi tilaussaunaa ja kolme huoltorakennusta. Leirintäalue rajoittuu Oulujärven retkeilyalueeseen, mutta ei sisälly siihen. Metsähallitus kehittää retkeilyalueita erityisesti luontomatkailun näkökulmasta.

Manamasalon leirintäalue on tarkoitus avata matkailijoille 17. toukokuuta.

Lue myös