Metsähallitus hakee oululaistenkin suosimalle Oulujärven Manamansalon leirintäalueelle yrittäjää – alueen vetovoimaa halutaan nostaa rakennusoikeudella

Oulujärven retkeilyalueen ja leirintäalueen tuntumassa sijaitsevan Teeriniemen alueen uuteen ranta-asemakaavaan on suunniteltu yli 20 000 kerrosneliötä rakennusoikeutta. Kuva: Hannu Huttu

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Noin parin tunnin ajomatkan päästä Oulusta sijaitseva kaunis Oulujärven Manamansalo on vailla leirintäalueyrittäjää. Alueen omistava Metsähallitus etsii nyt alueelle pitkäaikaista yrittäjää ja haluaa nostaa alueen matkailuvoimaa.

Oulujärvi ja Manamansalo tunnetaan alueen upeista saarista ja hiekkarannoista, jotka houkuttelevat kesäisin veneilijöitä ja melojia. Suurimmassa saaressa eli Manamansalossa sijaitsee myös suosittu leirintäalue, jolle Metsähallitus hakee nyt uutta yrittäjää.

Leirintäalueelle halutaan visiota, joka olisi laadukas majoitus- ja aktiviteettikohde ja jossa on palvelutarjontaa luontoseikkailijoille ja lapsiperheille.

”Tavoitteenamme on löytää vuokralainen, joka haluaa aktiivisesti kehittää Manamansalon leirintäalueen ja Oulujärven retkeilyalueen luontomatkailutoimintaa pitkällä aikavälillä. Vuokralaisella tulisi olla myös investointihalukkuutta ja -kykyä laittaa omaa rahaa kehittämiseen”, Metsähallituksen kiinteistökauppa-asiantuntija Tarja Puurunen kertoo.

”Manamansalon leirintäalueen yrittäjän kanssa neuvotellaan sopimus, jolla yrittäjä saa liiketoimintansa käyttöön Metsähallitukselta kahvioravintolan, 19 mökkiä, yli 150 paikkaa caravan-alueella, 2 tilaussaunaa ja 3 huoltorakennusta”, Puurunen selvittää.

Kymmenen vuoden sopimus

Yrittäjää haetaan kaksivaiheisella menettelyllä seuraavalle kymmenen vuoden kaudelle. Sopimukseen sisältyy viiden vuoden optiokausi.

Leirintäalue rajoittuu Oulujärven retkeilyalueeseen, mutta ei sisälly siihen. Metsähallitus kehittää retkeilyalueita erityisesti luontomatkailun näkökulmasta.

Oulujärvellä retkeilyalueen ja leirintäalueen vieressä sijaitsevan Teeriniemen alueen ranta-asemakaavaa ollaan muuttamassa ja laajentamassa. Kaava on valmistumassa alkuvuoden aikana. Sen jälkeen alueella olisi yli 20 000 kerrosneliötä rakennusoikeutta. Kaavassa on huomioitu myös palvelujen kehittämismahdollisuudet Oulujärven retkeilyalueen puolella.

”Tämä tarkoittaa sitä, että yrittäjillä on mahdollisuus investoida sellaisiin nykyaikaisiin palveluihin, joita asiakkaat kysyvät. Alueelle mahtuu myös useampia yrittäjiä. Tavoitteenamme on saada alueelle monipuolinen, ympärivuotinen majoitus- ja palvelutarjonta. Nyt haettavalla vuokralaisen tulee olla yhteistyökykyä ja yhteistyöhalukkuutta kehittää aluetta yhdessä muiden yrittäjien kanssa”, Puurunen kertoo.

Manamansalon leirintäalue on talviajan suljettu. Leirintäalueen pitkäaikaiset yrittäjät siirtyivät kesäkauden 2023 päätyttyä muihin tehtäviin.

Hakuun liittyviin asiakirjoihin ja aikataulutukseen voi tutustua laatumaa.fi-sivustolla.  www.laatumaa.fi/manamansalo