Juuso Rönnholm: Lennot Oulun ja Münchenin välillä luovat uusia mahdollisuuksia

Näkökulman kirjoittaja Juuso Rönnholm on BusinessOulun yhteyspäällikkö. Kuva: Anna Karppinen

Näkökulma

Julkaistu: Kirjoittaja: Juuso Rönnholm

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Lentoliikenne on Oulun seudun elinkeinoelämän ja saavutettavuuden kannalta elintärkeä liikennemuoto. Olemme päämarkkinoista kaukana ja elinkeinoelämän on pystyttävä hoitamaan liikesuhteita maailmalle.

Vain tuottavan liiketoiminnan kautta syntyy työpaikkoja, verotuloja alueelle ja lopulta palveluidemme rahoitus. Lentäen markkinat ovat lähempänä, asiakkaita sekä liikekumppaneita pystyy ylipäätään tapaamaan ja työntekijöiden rekrytointi on helpompaa.

Lentoliikenteellä on oleellinen merkitys myös alueen matkailun kannalta. Turismi tuo Oulun seudulle koko ajan enemmän tuloja ja työ matkailun kehittämiseksi vahvistaa tulevaisuudessa tätä kehitystä. Oulun asema Euroopan kulttuuripääkaupunkina 2026 on mahdollisuus, joka pitää hyödyntää täysimääräisesti.

Alueemme liike-elämän ja talouden näkökulmasta on tärkeää saada Oulun seudulle mahdollisimman paljon ulkomaisia matkailijoita

Joulukuun 16. päivänä avautuu Oulun seudulle uusi yhteys, kun saksalainen lentoyhtiö Lufthansa avaa suoran reitin Oulun ja Münchenin välille. Tavoitteena on aluksi kaksi kertaa viikossa lennettävän reitin vahvistuminen. Riittävä kysyntä mahdollistaa vuorojen lisäämisen ja reitin muuttamisen ympärivuotiseksi.

Jatkoyhteydet maailmalle ovat äärimmäisen tärkeitä Oulun seudun toimijoille. Münchenin yhteys tuo tähänkin lisää vaihtoehtoja. Eurooppaan ja kaukokohteisiin on Saksan toiseksi suurimmalta kentältä runsaasti yhteyksiä, joiden hyödyntämisen Oulun lentoaikataulu mahdollistaa. Myös juna on Keski-Euroopassa hyvin käyttökelpoinen siirtymistapa.

Elinkeinoelämän kannalta München on Saksan tärkeimpiä kaupunkeja ja merkittävä kansainvälinen liike-elämän keskus. Samalla se on myös mielenkiintoinen matkailukohde kulttuuri- ja urheilutapahtumineen, Alppien läheisyydestä puhumattakaan.

Yhteys Müncheniin luo uusia edellytyksiä Oulun seudun ja Etelä-Saksan tiiviiseen kanssakäymiseen niin liike-elämän kuin vapaa-ajanvieton suhteen. Alueemme liike-elämän ja talouden näkökulmasta on tärkeää saada Oulun seudulle mahdollisimman paljon ulkomaisia matkailijoita. He edistävät myös paikallisten palveluiden edelleen kehittämistä.

Oulun ja Helsingin välinen lentoyhteys on yhä oleellisessa asemassa, mutta pian saamme nähdä, mitä ilmasilta suoraan Keski-Euroopan sydämeen tuo mukanaan. Willkommen!