Tyrnävä liittyi Pohjolan rengastiehen – nyt myös verkkokauppa auki

Pohjolan rengastie on ollut erityisesti luontomatkailijoiden suosiossa.

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pohjolan rengastie on lanseerannut uuden verkkokaupan, joka auttaa matkailijoita suunnittelemaan lomaa Pohjolassa ja tarjoaa pohjoisen elämyksiä etenkin luonto- ja aktiivimatkailijoille.

”Verkkokaupan tarkoituksena on tuoda esiin monipuolisesti paikallisten yrittäjien tarjoamia elämyksiä, joita Pohjolan roadtripillä voi kokea. Verkkokaupan kautta matkailijan on helppo suunnitella lomaa Pohjolan rengastiellä ja hankkia elämykset parilla klikkauksella omalta kotisohvalta tai vaikka tien päältä”, kertoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Verkkokaupasta löytyy jo esimerkiksi retki pimeään luontoon Local Wilderness Oulun tarjoamana sekä Lappiksen järjestämät liukulumikenkäretket Oulun lähiluontokohteisiin. Verkkokaupan valikoima täydentyy jatkuvasti.

Tyrnävän lakeudet mukaan

Uutena kohteena Pohjolan rengastiehen mukaan on liittynyt Tyrnävä, joka on tiiviisti Oulun kaupunkiseutuun linkittyvä aito maaseutupitäjä. Tyrnävän parhaita paloja matkailijalle ovat rauhaa huokuvan lakeusmaiseman lisäksi kauniisti entisöity 1900-luvun alun teollisuusmiljöö Meijerikadulla, Tyrnävän kylien kulttuuritarjonta sekä jyrkkä ja mutkitteleva Ängesleväjoen kanjoni patikkareitteineen ja riippusiltoineen.

”Rengastien myötä saamme kuntamme matkailukohteet paremmin näkyväksi seudullisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Haluamme kohteidemme olevan helposti ja nopeasti saavutettavissa osana Oulun ja ympäryskuntien yhteistä elämystarjontaa, olipa kyse turistiryhmästä, päiväretkestä tai lähimatkailijoista”, kertoo Tyrnävän kunnan matkailun kehittämisestä vastaava sivistysjohtaja Elina Vehkala.

”Tyrnävälle hurauttaa niin lentoasemalta kuin Oulun keskustasta alle 25 minuutissa. Tarjoamme ainutlaatuisen kokonaisuuden luontoelämyksiä, kulttuurihistoriaa, suosittuja satokauden tapahtumia, lähiherkkuja ja hauskoja aktiviteetteja aivan kaupungin kyljessä”, Vehkala jatkaa.

Pohjolan rengastie on Oulun seudulla sijaitseva reitistö, joka tarjoaa koko Suomen pienoiskoossa: meren ja saariston, peltomaisemat ja pikkukylät, järvet, metsät ja Suomen eteläisimmän tunturin tykkylumipuumaisemineen. Reitillä ovat mukana Oulun lisäksi Hailuoto, Ii, Kempele, Raahe, Kalajoki, Rokua, Liminka, Syöte ja Tyrnävä. Pohjolan rengastie avattiin virallisesti kesällä 2021, jonka jälkeen se on ollut erityisesti luontomatkailijoiden suosiossa.

Pohjolan rengastie on esillä Matkamessuilla Helsingissä 20-22. tammikuuta.

Lisätietoja: pohjolanrengastie.fi