Sanginjoen luonnonsuojelualueen reittejä kunnostetaan syksyyn mennessä

Kuvassa Isokankaan laavu. Sanginjoen luonnonsuojelualue siirtyi Oululta Metsähallituksen hallintaan keväällä 2021. Kuva: Metsähallitus/Harri Tarvainen

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Sanginjoki on yhtenäinen metsäalue ja sijaitsee noin 16 kilometrin päässä Oulun keskustasta. Alueella on luonnonmetsän piirteitä, vanhoja kuusikoita myös korpia ja kuivaa harjuluontoa. Sanginjoella on tavattu uhanalaisia kääpiä ja harvinaisia lintulajeja. Sanginjoen luonnonsuojelualue siirtyi Metsähallituksen hallintaan keväällä 2021.

Kunnostustyöt alkoivat juhannusviikolla, ja osa valmistui heinäkuun lopussa. Elokuun alussa katkaistiin kolmen viikon ajaksi Isokankaan kierroksen eteläosa Loppulan parkkipaikalta Isonkankaanjärvelle. Reittiosion pitkospuut olivat heikossa kunnossa ja ne puretaan ja uusitaan kokonaan. Kunnostustöiden valmistuttua Isokankaan kierroksen linjaus muuttuu kulkemaan Loppulan parkkipaikan kautta.

Syyskuussa Isokankaan kierros katkeaa hetkeksi aikaa vielä Ahinmajan itäpuolelta ja kierroksen pohjoisosassa. Kunnostustöiden jälkeen Isokankaan kierroksen linjaus muuttuu kahdessa kohtaa. Lännessä kierros siirretään kulkemaan Korpilammen kierroksen kautta ja vanha linjaus poistuu.

Tämän lisäksi Isonkankaan kierros muutetaan kulkemaan Loppulan parkkipaikan kautta. Samalla uusi yhdyspolku Kalimeenkierroksen ja Isokankaan kierroksen välille otetaan käyttöön.

Kaikki Sanginjoen luonnonsuojelualueen taukopaikat ovat kunnostustöiden aikana käytössä.

Lisätietoja kunnostustöistä löytyy tästä Metsähallituksen Luontoon-sivuilta.