Sanginjoen huoltoon etsitään toimijaa, joka työllistää heikommassa asemassa olevia työntekijöitä

Korpilammen laavun tulipaikka Sanginjoella. Kuva: Sirja Eskelinen / Metsähallitus.

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Metsähallitus etsii parhaillaan Sanginjoen luonnonsuojelualueelle polttopuu-, jäte- ja ylläpitohuollon hoitavaa tahoa. Metsähallitus tuo projektissa vastuullisuusohjelmaansa käytäntöön etsimällä toimijaa, joka työllistää normaalia heikommassa asemassa olevia työntekijöitä, käytännössä kuntouttavaa työtoimintaa tekeviä työkeskuksia ja yhdistyksiä.

Metsähallitus edellyttää tarjouskilpailuun osallistuvilta, että vähintään 30 prosenttia työntekijöistä on heikommassa asemassa olevia työntekijöitä.

”Sekä luonnon että ihmisten hyvinvointi kulkee punaisena lankana ja läpileikkaavana tekijänä Sanginjoen alueen kehittämisessä.”

“Vastaavaa hankintaa ei ole Metsähallituksen luontopalveluissa aiemmin tehty. Tämä toteuttaa vastuullisuusohjelmaamme hienosti ja antaa Sanginjoelle vielä yhden lisäulottuvuuden. Sekä luonnon että ihmisten hyvinvointi kulkee punaisena lankana ja läpileikkaavana tekijänä Sanginjoen alueen kehittämisessä”, kertoo kenttäpäällikkö Hannele Kytö Metsähallituksen luontopalveluista tiedotteessa.

Sanginjoen alue siirtyi Metsähallituksen hoitoon vuonna 2021, ja kohteeseen etsitään nyt ensimmäistä kertaa huoltotoimijaa. Huoltoa tehdään yhteensä yhdeksällä taukopaikalla. Sopimukseen kuuluu muun muassa polttopuiden hankinta ja kuljetus kohteille, käymälöiden tyhjennys ja huolto sekä taukopaikkojen siisteys ja ylläpito, kuten pienet korjaustyöt. 

Sopimus tehdään määräaikaisena ajalle 1.2.2023–31.12.2025, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana vuoden kerrallaan. Hankinnan asiakirjoihin pääsee tutustumaan osoitteessa tarjouspalvelu.fi.