Pian koittaa multasormien kulta-aika – Oulu kaupunki vuokraa jälleen viljelylaatikoita kaupunkilaisten käyttöön

Muun muassa Salmelanpuistossa ovat kaupunkilaiset käyttäneet viljelylaatikoita kesäisin hyötykasvien alustana. Kuva: Kaupunkiympäristöpalvelut

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun keskustan tuntumassa sijaitsevat viljelypaikat ovat Hollipuisto, Salmelanpuisto, Veturiaukio ja Reelinkiaukio. Viljelylaatikoita on vuokrattavissa yhteensä 101 kappaletta ja yhden laatikon varaushinta viljelykaudelle on 10 euroa.

Tänä vuonna vuokrattavana on lisäksi esteettömiä viljelylaatikoita kaksi kappaletta Hollipuistossa, Veturiaukiolla sekä Reelinkiaukiolla. Viljelykausi kestää lokakuun alkuun asti.

Hollipuistossa on kaupungin järjestämänä kasteluvesi. Muissa paikoissa viljelijät vastaavat itse kasteluveden tuomisesta alueelle. Jokaiselle viljelyalueelle tuodaan biojäte- ja sekajäteastiat viljelykauden ajaksi. Viljelylaatikoihin lisätään kauden alussa uutta puutarhamultaa, johon on sekoitettu noin litra luonnonlannoitetta eli esimerkiksi kanankakkaa ja merilevää.

Viljelylaatikoiden varaaminen

Viljelylaatikoiden varaus kesäkaudelle on avoinna 15. toukokuuta asti ja varaaminen tehdään sähköisessä varauspalvelussa. Oulun kaupunki suosittelee jokaisen varaavan yhden viljelylaatikon, jotta mahdollisimman monella olisi kaupunkiviljelyyn mahdollisuus.

Viljelylaatikko on 40 senttiä korkea, 80 senttiä leveä ja 120 senttiä pitkä. Esteettömän viljelylaatikon mitoituksessa on huomioitu pyörätuolia käyttävät viljelijät. Puurakenteiset lavakauluslaatikot toimitetaan paikalle multineen viimeistään maanantaina 29. toukokuuta varausten viljelyporukoiden mukaisesti nimettyinä.

Linkki varauspalveluun löytyy kaupunkiviljelyn nettisivuilta ouka.fi/kaupunkiviljely.

Näin käytät viljelylaatikkoa:

  • hanki tarvitsemasi siemenet ja taimet
  • huolehdi kasvien hoidosta ja kastelusta
  • pidä laatikon ympäristön siistinä, älä jätät työvälineitä ja tavaraa viljelyalueelle
  • ilmoita viljelyn ennenaikaisesta päättymisestä kaupungille
  • kauden loputtua siisti oma laatikko ja poista omat viljelmät
  • Oulun kaupunki kuljettaa laatikot ja mullat pois tietyiltä alueilta viljelykauden päätyttyä