Pöllöt tällä kertaa pääosassa Liminganlahden Lintukuvafestivaaleilla – koululaisille tarjolla oma Lintuvisa

Liminganlahden luontokeskuksen Lintukuvafestivaaleilla on esillä muun muassa tämä upea kuva tunturipöllöstä, jonka on kuvannut Markus Varesvuo.

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lintukuvafestivaali on vakiintunut ja odotettu tapahtuma Liminganlahden kevään vilkkaan sesongin kynnyksellä. Lauantaina 22. huhtikuuta luontokeskuksella esiintyvät luontokuvaajat Jari Peltomäki, Matti Alasaarela, Esa Hohtola, Mia Surakka, Jorma Luhta, Markus Varesvuo sekä Arto Komulainen.

”Festivaalissa pääosissa ovat pohjoinen luonto ja sen linnut. Saamme nähdä ja kuulla asiantuntijoiden tarinoita muun muassa maakotkasta ja aapasoiden linnustosta. Lintujen valokuvaukseen saadaan myös hyviä vinkkejä”, sanoo tapahtuman ohjelmasisällöstä vastaava virkistyskäytön erityisasiantuntija Ulla Matturi Metsähallituksen Luontopalveluista ja Liminganlahden Ystävät ry:stä.

”Vastikään on ilmestynyt parikin uutta pöllöaiheista kirjaa, joten oli luontevaa ottaa ohjelmistoon niihin pohjautuvat kuvaesitykset. Lisäksi Oulun seudulla on hyvä myyrätilanne ja sen vuoksi myös pöllöjä esiintyy tänä vuonna runsaammin”, hän lisää.

Sesonkiaika lähestyy

Lintukuvafestivaalin järjestää Liminganlahden Ystävät ry. Pääsponsorina tänä vuonna on Fotonordic Oy yhdessä yhteistyötahojensa Sigma, Sony, Laowa, Leica ja Canon kanssa. Muita kumppaneita ovat Limingan kunta, Metsähallitus Luontopalvelut, Limingan Osuuspankki, Pohjoisen Luontokuvaajat ry ja FotoFennica Oy sekä Hotelli-Ravintola Liminganlahti.

”Kevät etenee kovaa vauhtia ja linnut tuovat taas Liminganlahden täyteen elämää. Mikäpä olisi sen parempi sesongin aloitus kuin perinteinen festivaali. Luvassa on upeita esityksiä ja näytteilleasettajilla mielenkiintoista tarjontaa alan harrastajille”, iloitsee Liminganlahden Ystävät ry:n puheenjohtaja Kirsi Eskola.

Festivaalin 35 euron päivälippuja on ennakkoon myynnissä verkkokaupassa tässä osoitteessa. Paikan päällä myydään myös lippuja yksittäiseenkin luentoon, jos paikkoja on vielä jäljellä. Luontokeskus ja Kahvila-Ravintola ovat auki tapahtumapäivänä normaaliin tapaan myös muille päiväkävijöille.

Lintuvisassa etsitään parasta lintutietäjää

Liminganlahden Lintuvisa on peruskoululaisille tarkoitettu lintujen tunnistuskilpailu. Koulut karsivat edustajansa finaaliin parhaaksi katsomallaan tavalla. Jokainen koulu voi ilmoittaa finaaliin viisi osallistujaa per sarja.

Lintulajeja tunnistetaan kansainvälisesti tunnetun lintukuvaaja Jari Peltomäen upeista kuvista. Lintuvisa on lapsi- ja nuorisotyötä parhaimmillaan ja siitä on tullut suosittu osa biologian opetusta Limingassa ja lähiseudulla.

Koulujen parhaat kilpailijat osallistuvat finaaliin, joka järjestetään Liminganlahden luontokeskuksessa perjantaina 21. huhtikuuta kello 9.00 alkaen. Finaali kisataan pudotuspeliperiaatteella. Lintuvisassa on kolme sarjaa vuosiluokittain jaettuna. Kaikki finaaliin päässeet palkitaan ja sarjojen voittajat sadan euron stipendillä.

Liminganlahden Ystävät ry järjestää Lintuvisan yhdessä Liminganlahden ja Tupoksen koulujen, Limingan luontokoulun sekä Limingan seudun riistanhoitoyhdistyksen ja Limingan Osuuspankin kanssa.