Oulu oli mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa – oululaiset keräsivät noin 5 000 pussillista

Vaikka Miljoona roskapussia -kampanja on nyt päättynyt, oululaiset voivat edelleen lainata kaupungilta roskapihtejä. Kuva: Yle

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio. Kampanjan kumppanit, joina kuntien lisäksi oli myös joukko järjestöjä ja yhteisöjä, välittivät tietoa kampanjasta ja innostivat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan joko yksin, pienellä porukalla tai isompia siivoustempauksia järjestämällä.

Kampanjan aikana kerätyt roskapussit merkittiin kampanjan verkkosivuilla olevaan päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit kerättiin. Oulun tulos oli 4982 roskapussia.

Pihtejä voi edelleen lainata

Kampanjan aikana Oulun kaupunki antoi ohjeita muun muassa talkoiden järjestämiseen. Kun talkoista teki ilmoituksen etukäteen kaupungin palautepalveluun, kaupunki huolehti täysien roskasäkkien poisviennin karttaan merkityltä talkoopaikalta.

Tarvittaessa myös roskasäkit sai kaupungilta. Roskapihtejä oli lainattavissa sekä kirjastoissa että Oulun Infralla. Ja vaikka Miljoona roskapussia -kampanja on nyt päättynyt, roskapihtejä voi edelleen lainata.

Oulun Infran työnjohdon mukaan kampanja näkyi maastossa täysinä roskiksina. Myös talkooilmoituksia tehtiin ja roskapihtejä lainattiin aktiivisesti.

Kaupunki on myös laatinut alla olevat ohjeet turvalliseen roskien keruuseen. Ohje on myös ladattavissa pdf-muodossa.

Lue lisää kampanjasta Ylen sivuilta yle.fi/miljoonaroskapussia.