Monelle melojalle kauden päätös – Aallokkoleiri kokoaa melontaharrastajat Hailuotoon merelliseen viikonloppuun

Jo perinteeksi muodostunut Aallokkoleiri järjestetään Hailuodossa 15-17. syyskuuta. Kuvituskuva: Sanna Krook

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Aallokkoleiri sai alkunsa halusta lisätä melontakoulutusta Pohjois-Suomessa. Idean isät, Timo Kesti ja Tatu Hirvonen, alkoivat vuosia sitten järjestää melojille yhteistä viikonloppua, joka tarjosi tilaisuuden kohtaamisiin ja oppimiseen rennossa ympäristössä. Nykyään Aallokkoleiri onkin vakiinnuttanut paikkansa Suomen suurimpana merimelontatapahtumana. Botnia Outdoor oli tapahtuman järjestäjä pitkän aikaa, ja viime vuodet Aallokkoleirin järjestäjänä on toiminut Lappis.

Aallokkoleiri on avoin kaiken tasoisille melojille ja se korostaa vesiturvallisuutta. Talkoohenki on aina ollut vahvasti läsnä tapahtumassa, ja yhteistyötahoina ovat vuosien varrella olleet esimerkiksi Meripelastusyhdistys ja Punainen Risti. Leiri toimii monelle melojalle kauden päätöksenä.

Paikalla melontakouluttajia

Osallistujilta edellytetään melonnan peruskurssin taitoja. Minimivarusteina on kajakki, mela, liivit, aukkopeite, kypärä sekä märkä- tai kuivapuku. Leirillä on paikalla useita kokeneita melontakouluttajia, jotka tarjoavat osallistujille eritasoisia retkiä ja kursseja.

Viikonlopun mittainen leiri alkaa perjantaina 15. syyskuuta kello 17.00 Hailuodon Majakkapihassa. Perjantai-illan ohjelmaan kuuluu majoittuminen ja yhteisretki tunnelmallisessa illassa. Lauantaina osallistujia odottavat aamupalan lisäksi kaksi meriretkeä ja valittavat kurssit. Illan tullen voi rentoutua saunassa ja osallistua melontaan liittyvään luentoon.

Sunnuntaina leiri jatkuu kurssien ja retkien merkeissä päättyen viralliseen päätöstilaisuuteen klo 15.00.

Lisätietoa Aallokkoleiristä löytyy tästä linkistä.