Kiertokaaren järjestämät bio- ja pakkausjätteiden kuljetukset alkavat Oulussa

Biojätteen lajittelu tulee pakolliseksi taajama-alueella myös Oulussa, heinäkuusta 2024 alkaen. Kuva: Harri Tarvainen

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kiertokaari on kilpailuttanut keskitetysti omistajakuntiensa hyötyjätteiden kuljetukset, ja osalla alueista jäteurakoitsija vaihtuu. Siksi taloyhtiössä on tärkeää varmistaa, että Kiertokaarella on hallussaan avain lukittuihin jätetiloihin ja jäteastioita päästään tyhjentämään.

Hailuodon, Iin, Kempeleen, Lumijoen ja Oulun jätehuoltomääräysten mukaan taloyhtiöiden tulee asentaa lukittuihin jätetiloihin kaksoislukko. Sen toista, sähköistä lukkopesää käyttää jätteenkuljettaja. Lukitsemattomiin tiloihin kaksoislukkoa ei tarvitse asentaa.

”Meillä on tiedossa paljon taloyhtiöitä, joissa kaksoislukkoa ei ole toistaiseksi asennettu lukittuun jätetilaan. Jos asia ei ole vielä kunnossa, taloyhtiön tulee ensi tilassa tilata sähköinen lukko ja sen jälkeen ottaa pikaisesti yhteyttä Kiertokaaren asiakaspalveluun. Siten jätetilaan pääsy saadaan järjestettyä siirtymäaikana”, Kiertokaaren logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälä sanoo.

Urakoiden alkaessa myös hyötyjäteastioiden tyhjennyspäivät ja -rytmit saattavat vaihtua.

Omakotitaloasujienkin oltava hereillä

Kuljetusjärjestelmämuutokset perustuvat jätelakiin, ja se koskee myös pientaloasukkaita. Kiertokaari pyytää omakotitaloasukkaita, joilla jo on kotonaan hyötyjätekeräys, täyttämään Kiertokaaren verkkosivuilta löytyvän ilmoituksen bio- ja pakkausjätteiden keräyksestä. 

”Yhteydenotolla asiakkaat varmistavat, että palveluun ei tule katkoksia”, Pyörälä kertoo.

Vaihtoehtoisesti asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Kiertokaaren asiakaspalveluun sähköpostilla tai puhelimitse.  Asiakaspalvelussa on juuri nyt ruuhkaa, mutta lähetettyihin sähköposteihin vastataan niin pian kuin se on mahdollista.

Biojätteen lajittelu tulee pakolliseksi taajama-alueella Oulussa. Taajama-alueen voi tarkistaa Paikkatietoikkunasta, jonne linkki löytyy jutun lopusta. Omakotitaloasukkaiden on tilattava biojätteelle oma tai naapurien kanssa yhteinen keräysastia tai vaihtoehtoisesti kompostoitava biojäte viimeistään 19.7.2024 alkaen.

Jos bio- tai pakkausjäteastioiden tyhjennyksissä ilmenee viiveitä, kannattaa olla yhteydessä Kiertokaaren asiakaspalveluun tai taloyhtiössä omaan isännöitsijään.

Kompostoinnista tehdään ilmoitus kiinteistön sijaintikunnan jätehuoltoviranomaiselle, ei Kiertokaarelle.

Kiertokaaren verkkosivuilta löytyy ilmoitus bio- ja pakkausjätteiden keräyksestä tämän linkin takaa.  

Taajama-alueen voi tarkistaa Paikkatietoikkunasta tästä linkistä.