Taekwon-don MM-kisoista tuomisina Ouluun joukkuekisan pronssi – Oulun Leevi Ulvinen mukana tekemässä historiaa

Leevi Ulvinen iloitsi syystäkin MM-joukkuepronssimitalista. Kuva: Antti A.T. Leinonen / arkisto

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Taekwondon MM-kisat päättyivät viime viikonloppuna Tampereella, ja kisojen päätöspäivänä tehtiin suomalaishistoriaa, kun miehet voittivat ensimmäistä kertaa joukkuepronssia. Mukana Oulun Leevi Ulvinen.

Suomi oli kisojen neljänneksi paras maa seitsemällä mitalillaan. Suomalaiset keräsivät yhteensä kolme maailmanmestaruutta, yhden hopean ja kolme pronssia. Mukana oli kaikkiaan 58 maata ja 1108 kilpailijaa.

Kisojen päätöspäivänä käydyssä miesten joukkueottelussa Suomi voitti pronssia. Leevi UlvisenAntti ja Jukka HolmeninTino KivirannanTino Shikongon ja Ali Chridin ottelema mitali on Suomelle kautta aikojen ensimmäinen arvokisamitali miesten joukkueottelussa.

”Miesten joukkueottelu on yksi halutuimmista sarjoista, mitä halutaan voittaa, ja me ollaan maailman kolmanneksi parhaita siinä. Tämä on ensimmäinen kerta Suomen historiassa, joten onhan tämä nyt kova juttu”, iloitsee Oulun Leevi Ulvinen.

Mukana ottelussa oli yhteensä 21 joukkuetta.

”Siellä kaatui aika isoja maita: Romania, Hollanti, Ukraina, ja ei ollut kaukana, että olisimme olleet finaalissa. Oli viimeisestä ottelusta kiinni, ja käytännössä sen ottelun voittaja meni finaaliin. Jätkät venyivät, ja yleisö antoi meille jäätävän tunnelatauksen ja buustin. Pronssimitali on Suomen taekwon-do-historian mittapuulla melkoinen urotyö”, sanoo maajoukkueen päävalmentaja Joonas Helassalo tiedotteessa.