Oulussa on avattu keskitetty 040 650 6014 -palvelunumero lapsiperheille

Palveluneuvonnan ohjaajille voi soittaa numeroon maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9-11 sekä tiistaisin ja torstaisin kello 13-15 välillä. Kuva: Mostphotos

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lapsiperheiden palveluneuvonnan numero yhdistää nykyisen kasvatus- ja perheneuvonnan ajanvarausnumeron sekä lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön vastuutyöntekijöiden numerot. Lapsiperheiden näkökulmasta palveluneuvonta selkiyttää palveluihin ohjautumista, tarjoaa matalan kynnyksen neuvontaa sekä tekee palveluihin ohjautumisesta oikea-aikaista ja tasalaatuista.

Muutoksella pyritään lisäämään resurssia suunnitelmalliseen asiakastyöhön ja ohjata lapsiperheitä koskevat yhteydenotot keskitetysti yhteen numeroon.

Pyydä apua -nappikin käytössä

Palveluneuvonta on tarkoitettu ensisijaisesti kuntalaisille, mutta se tarjoaa konsultaatiotukea myös alan ammattilaisille. Palveluneuvonnan ohjaajat vastaavat numeroon maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9-11 sekä tiistaisin ja torstaisin kello 13-15 välillä. Muina aikoina kuntalainen voi tehdä yhteydenoton Pyydä apua -napin kautta. Alle kouluikäisten terveysasiat hoidetaan jatkossakin neuvolan puhelimen kautta.

Lapsiperheiden palveluneuvontaa on kehitetty tänä vuonna yhteistyössä Oulun kaupungin ja Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelman kanssa. Oulun kaupungilla on ollut käytössä lapsiperheille sähköinen yhteydenottokanava Pyydä apua -nappi, joka on tarjonnut perheille matalan kynnyksen palveluneuvontaa.

Lapsiperheiden palveluneuvonta p. 040 650 6014 ma, ke, pe klo 9-11 ja ti, to klo 13-15