Oulun Voimisteluseura on ehdolla Vuoden 2021 urheiluseuraksi

Laventeli-joukkue on hallitseva tanssillisen voimistelun cup-kokonaiskilpailun voittaja 16-19 -vuotiaiden sarjassa. Osa jäsenistä on voimistellut yhdessä alle kouluikäisestä alkaen. Kuva: Riitu Ruokamo

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Voimisteluseura on pitkän historia oululainen voimisteluseura, jonka päälajeja ovat tanssillinen voimistelu ja tanssi. Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat olleet seuran toimintaperiaatteita jo reilun vuosikymmenen ajan.

Pitkäjänteinen työ saa nyt tunnustusta, kun Oulun Voimisteluseura on ehdolla vuoden urheiluseuraksi. Vuoden urheiluseuran valintakriteereinä ovat tänä vuonna turvallinen toimintaympäristö ja yhdenvertaisuus.

”Kestävä kehitys tarkoittaa meille muutakin, kuin ympäristötekoja tai ekologisia ratkaisuja. Ympäristöä kunnioittavien valintojen lisäksi kestävä kehitys huomioidaan seuramme toiminnassa kaikilla tasoilla ohjaajien toiminnasta johtokunnan työskentelyyn saakka”, kertoo seuran puheenjohtaja Eeva-Leena Ylimäki.

Syrjimiselle nollatoleranssi

Vuosien 2021-2022 teemana on sosiaalisen kestävän kehityksen hengessä harrastajien henkisen hyvinvoinnin tukeminen.

”Syrjimiselle ja kiusaamiselle seurassamme on nollatoleranssi. On tärkeää, että jokainen tuntee olonsa turvalliseksi seuratoiminnassa. Juuri nyt käynnissä on nuorille harrastajille suunnattu kysely, jonka pohjalta työstämme suunnitelman kiusaamisen ehkäisemiseksi”, jatkaa Ylimäki.

Oulun Voimisteluseuralle ehdokkuus on suuri kunnianosoitus seurassa tehtävästä pitkäjänteisestä työstä. Ehdokkaina vuoden urheiluseuraksi ovat Oulun Voimisteluseuran lisäksi Espoon Jäätaiturit ja Porin Ässät.

Oulun Voimisteluseura ry (OVOS) on perustettu 1930. Seuran päälajeja ovat tanssi ja tanssillinen voimistelu ja yleistä on, että harrastajat ovat olleet mukana toiminnassa lapsesta alkaen. Viime vuosina seuran joukkueet ovat niittäneet menestystä Suomen Voimisteluliiton valtakunnallisissa kilpailuissa.

 

Lue myös