Moottoripyörien suuri koeajopäivä järjestetään ensi kertaa nyt myös Oulussa

Koeajopäivä näkyy maanantaina 5. kesäkuuta myös Oulun kaupunkiliikenteessä, sillä moottoripyörät suuntaavat liikenteen sekaan – tiedossa siis pärinää ja näyttäviä moottoripyöriä. Kuva: Messukeskus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Muita moottoripyöräpaikkakuntia ovat tänä kesänä Jyväskylä, Tampere, Turku ja Helsinki. Kierros päättyy valtakunnallisena Prätkällä töihin -päivänä 9. kesäkuuta Helsinkiin. Tuolloin esille nostetaan moottoripyöräkortin ajamisen helppoutta.

Kiertue on Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston yhteisponnistus ja ainutlaatuinen Suomessa, mukana 15 moottoripyörämerkkiä ja lähes 100 moottoripyörää. Merkit ja mallit vaihtelevat paikkakunnittain ja päivittyvät tapahtuman nettisivuille: www.koeajopaiva.com

Koeajopäivä näkyy kaupunkiliikenteessä, sillä uudet moottoripyörät suuntaavat liikenteen sekaan – tiedossa siis pärinää ja näyttäviä moottoripyöriä.

Kätevänä pidetty kulkuneuvo

Valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivä perjantaina 9. kesäkuuta kannustaa kaikki Suomen moottoripyöräilijät pyörän selkään ja näkymään liikenteessä – ja innostamaan kaikkia moottoripyöräilystä kiinnostuneita ajamaan ajokortin. Päivän kummina toimii tänä vuonna liikenneopettaja ja autokouluyrittäjä Kai Niukkanen Autokoulu Startista.

Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaosto haluaa Prätkällä töihin -päivän vietolla muistuttaa, että moottoripyörä on kätevä kulkuneuvo liikenteessä. Autoiluun verrattuna moottoripyöräily ei aiheuta yhtä paljon ruuhkia tai päästöjä.

Lisäksi moottoripyöräjaosto muistuttaa, että moottoripyöräkortin voi suorittaa, vaikka ei olisi yhtään kokemusta kaksirenkaisista menopeleistä.

”Parasta moottoripyöräilyssä on tietenkin sen tuoma ilo ja vapauden tunne. Moottoripyöräily sopii kaikille, enkä tiedä sitä parempaa stressin ja tai pahantuulen lieventäjää”, Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Jarkko Tuomisto sanoo.