Maksutonta Walk in -terapiaa nuorille nyt myös Kaakkurissa – matalan kynnyksen avulle on tarvetta

Oulussa on nuorille tarjolla jatkossa ilmaista apua mielenterveysongelmiin kahdessa eri paikassa, keskustassa ja Kaakkurissa. Kuvituskuva: Mostphotos

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kirkon Walk in -terapia jatkuu edelleen Oulun keskustassa, Nuortenkahvila Kivijalassa keskiviikkoisin kello 15–18. Uutena paikkana pääsiäisen jälkeen Walk in -terapiaa voi saada myös Kaakkurissa, Pyhän Andreaan kappelilla perjantaisin kello 15–17.

Arvostettua palvelua

Kirkon Walk in -terapia käynnistyi Oulussa huhtikuussa 2022. Diakoniatyöntekijä Kari Rekilän mukaan palaute on ollut erinomaista.

”Walk in -terapiaa saaneet nuoret ovat tulleet kuulluksi ja ymmärretyksi ja heidän tilanteensa on helpottunut”, Rekilä kertoo. 

Kaikesta voi keskustella

Keskustelujen teemat ovat liittyneet esimerkiksi huoliin tulevaisuudesta, terveydestä ja ihmissuhteista.

”Vaikka monia on ujostuttanut kertoa aroista asioista, ovat he kokeneet todella tarpeelliseksi avata kriisitilanteitaan tai pelkojaan. Kiusaamiseen liittyviä kokemuksia on avattu paljon ja on ollut puhuttelevaa, että aika usein teemat ovat kietoutuneet elämänilon ja itsearvostuksen löytämiseen”, Rekilä toteaa.

Palvelua antavat vapaaehtoiset, koulutetut terapeutit.

”Tällä hetkellä seurakunnan työntekijöitä on myös terapeuttikoulutuksessa, mikä helpottaa tilanteessa, jossa terapialle on yhä enemmän tarvetta.”

Toiminta on suunnattu 16–29-vuotiaille.

”Niin noloa asiaa ei olekaan, etteikö sen kanssa voisi tulla Walk in -terapiaan”, Rekilä rohkaisee.

Walk in -terapiaa Oulussa ke klo 15–18 Nuorten Kivijalka, Isokatu 17 ja pe klo 15–17 (14.4.–26.5., ei 5.5.) Pyhän Andreaan kirkko, Sulkakuja 8, Kaakkuri.

Lisätietoa tästä linkistä.