Kellossa vietetään nuorten itse rakentaman skeittirampin avajaisia

Skeittiramppi oli yksi yleisimmistä esiin nousseista toiveista keväällä 2021 Kellon ja Kiviniemen alueen 6.–9.‐luokkalaisille tehdyssä kyselyssä. Kuva: Mostphotos

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kellon nuoret rakensivat skeittirampin viime syyslomalla Maaseudun Sivistysliiton ja paikallisten yhteistyökumppaneiden järjestämässä skeittiramppityöpajassa Oulun Rullalautailijat ry:n asiantuntijan johdolla. Työpajaan osallistui pieni, mutta innokas joukko paikallisia nuoria ja heidän vanhempiaan.

Nuoret pääsivät myös suunnittelemaan skeittiramppia yhdessä työpajan vetäjä Jyrki Pyörnilän kanssa. Nyt rampin ympärille on lähdetty kehittämään nuorille mieluista ajanviettoaluetta, joka sai tänä keväänä järjestetyssä äänestyksessä nimekseen KelloPark.

Skeittirampin avajaisia vietetään keskiviikkona 1. kesäkuuta kello 18 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa Oulun Rullalautailijat ry:n järjestämä skeittausnäytös, ja yleisö pääsee myös kokeilemaan skeittausta vapaasti tai ohjatusti, myös lainavälineillä.

Toive saada skeittiramppi kotikulmille on elänyt Kellon ja Kiviniemen alueella jo pitkään. Se oli myös yksi yleisimmistä esiin nousseista toiveista keväällä 2021 alueen 6.–9.‐luokkalaisille tehdyssä kyselyssä. Kyselyyn vastasi yli 200 koululaista.

Tärkeä kotiseutukohde

Skeittiramppityöpajan mahdollisti laaja alueellinen yhteistyö. Kiviniemen ja Kellon koulujen lisäksi mukana olivat Haukiputaan seurakunnan nuorisotyö, Mannerheimin lastensuojeluliiton Haukiputaan yhdistys, Kellon koulun vanhempaintoimikunta Viisari, Kellon Kyläyhdistys sekä Kellon asukastupa. Myös alueen yritykset lähtivät tukemaan rampin rakentamista. Työpaja oli osa Maaseudun Sivistysliiton Tää on mulle tärkee -hanketta.

Kellon nuorisoseurantalo ja siellä järjestetyt nuorten illat sekä Kiviniemen satama ovat #tääonmulletärkee-kohteita, joita pohjoispohjalaiset nuoret aikuiset nimesivät syksyllä 2020 Maaseudun Sivistysliiton pyynnöstä. Kohteet ovat nuorille tärkeitä kotiseudun luonto- ja kulttuuriympäristöjä.

Kellon ja Kiviniemen kohteet vinkannut nuori aikuinen muisteli erityisesti Nuorisoseuralla vietettyjä nuorten iltoja, joissa nuoret viettivät aikaa turvallisessa tilassa. Hän toivoi, että myös alueen nykynuorille löytyisi mieluinen kokoontumispaikka.

Tää on mulle tärkee -hanke etsii yhdessä pohjoispohjalaisten nuorten aikuisten kanssa keinoja pitää suhde kotiseudulle elävänä!  Hanketta rahoittaa EU:n Maaseuturahasto.

Lisää hankkeesta: https://msl.fi/tomt/

Lue myös