Katso nyt ensimmäiset Oulun Lasten uutiset!

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Uutisankkureina nähdään neljä 5.–6.-luokkalaista oululaista oppilasta eri kouluista: Akseli, Julia, Louna ja Niko. Heidät valittiin mukaan yli 90 hakijan joukosta. Valitut uutisankkurit ovat Ritaharjun, Kaukovainion, Vesalan ja Paulaharjun kouluista.

Oulun Lasten uutiset on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille lapsille, mutta ne voi hyvin katsoa myös päiväkoti-ikäisten kanssa.

”Tavoitteenamme on, että lapset katsovat uutiset omassa koululuokassaan opettajansa johdolla ja innostuvat samalla seuraamaan muitakin uutisia vapaa-ajallaan. On kiva, jos uutisia katsotaan myös kodeissa”, Oulun Lasten uutisia koordinoiva suunnittelija Arttu Kuivala kertoo.

Uutisten aiheita kerättiin huhtikuussa myös oppilailta ja niitä työstettiin ja pohdittiin yhdessä uutisankkureiden kanssa. Lapsilla itsellään on paras tieto, mitä he ovat kuulleet tai nähneet ja mitkä asiat voisivat kiinnostaa muitakin lapsia.

Oulun Lasten uutisten taustalla on se, että Oulu lapsiystävällisenä kaupunkina haluaa kertoa entistä paremmin lapsille kaupungissa tapahtuvista ja lapsia kiinnostavista asioista sekä ottaa lapset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan viestintää. Seuraavat uutiset julkaistaan Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta.

Oulun Lasten uutiset ovat katsottavissa myöhemminkin Oulun kaupugin Youtube-kanavalla.

 

Lue myös