Hietasaaren Vaaskelassa vietettiin Iloista iltapäivää: ”On parasta, kun näkee lapset iloisina”

Tunnelma Vaaskelassa oli levollinen, vaikka paikalla oli parisataa ihmistä. Kuvat: Matilda Mommo

Lasten Oulu

Julkaistu:

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Iloinen iltapäivä järjestettiin yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton kanssa Osuuskauppa Arinan Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tuella. Tapahtumalla on pitkä perinne, sillä se on järjestetty Oulussa vuodesta 2014. Ensi vuonna juhlitaankin pyöreitä vuosia, kun Iloinen iltapäivä järjestetään kymmenettä kertaa.

”On parasta, kun näkee lapset iloisina”, huikkasi eräs ensimmäistä kertaa Iloisessa iltapäivässä vieraillut erityislapsen vanhempi, joka halusi pysyä nimettömänä.

Hän lisäsi, ettei Oulussa ole juurikaan ilmaisia tapahtumia erityislapsiperheille, joten sellaisille on tarvetta.

Erityisessä vanhemmuudessa osaa arvostaa tavallisia asioita.

Tunnelma oli palautteiden mukaan rento ja tapahtuma onnistunut. Joka puolelta kuului lasten iloisia leikin ääniä ja aikuisten puheensorinaa. Auringonsäteet lämmittivät tunnelmaa.

Iloinen iltapäivä tarjosi monenlaista puuhaa koko perheelle, kuten pihapelejä, keppihevosradan ja kasvomaalausta. Osa perheistä nautiskeli auringon lämmöstä ja toistensa seurasta pihakeinussa istuskellen.

Suolaisen ja makean nälänkin sai Iloisessa iltapäivässä taltutettua, kun malttoi jonottaa makkaraa, popcornia ja pannukakkukahveja. Lastenmusiikkiyhtye Maailman vahvin pupu liikutti sekä pieniä että isoja kuulijoita.

Lapset ottivat lavan haltuun Maailman vahvin pupu -lastenmusiikkiyhtyeen esiintyessä.

Pienet kehitykset rikastuttavat

Oululaiset Maiju Kummala ja Janne Ojala nautiskelivat päivänpaisteesta ja yhteisestä hetkestä Vaaskelan pihakeinussa poikiensa Jimi ja Leo Ojalan kanssa. Kummalan mukaan Iloisen iltapäivän tunnelma oli levollinen, vaikka paikalla oli paljon väkeä, sillä ihmiset olivat rentoutuneita ja hyväntuulisia.

Janne Ojala ja Maiju Kummala nauttivat rennosta hetkestä erityislapsiperhearjen keskellä poikiensa Jimin ja Leon kanssa.

Iloinen iltapäivä oli Janne Ojalan mukaan vaihtelua erityiseen arkeen, jossa viikot toistuvat samanlaisina. Hän iloitsi hyvän sään, makkaratarjoilun sekä lapsille suunnatun ohjelman lisäksi siitä, että erityislapsi tapasi Iloisessa iltapäivässä kavereitaan.

Maiju Kummalan mieleen jäi erityisesti Maailman vahvin pupu -lastenmusiikkiyhtyeen esitys.

”Oli hienoa nähdä, kun lapset pääsivät mukaan. Aikuiset olivat reunalla ja lapset valtasivat lavan.”

Perhe oli ensimmäistä kertaa mukana Iloisessa iltapäivässä ja aikoi tulla uudelleenkin. Parasta Kummalan mukaan erityislapsen vanhemmuudessa on se, että joka päivä oppii uusia asioita. ”Pienet kehitykset rikastuttavat”, hän totesi.

Janne Ojalan mukaan erityisessä vanhemmuudessa osaa arvostaa tavallisia asioita. Hän kannustaa erityislapsiperheitä lähtemään mukaan heille suunnattuun toimintaan.

”Nostan hattua, että jaksatte”, halusi Maiju Kummala sanoa erityislasten vanhemmille.