Valveen Oulu All Star Big Bandin huhtikuun konsertissa luvassa Frank Zappan musiikkia

Antti Koivula (vas.) on nähty aiemmin Frank Zappan musiikkia soittavan FZMPB-kollektiivin riveissäkin. Kuvituskuva: Mun Oulu

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulu All Star Big Bandin solistiksi saapuu sunnuntaina 14. huhtikuuta Suomen eturivin mieslaulutaiteilijoihin lukeutuva Antti Koivula, joka hyppää amerikkalaisen säveltäjä Frank Zappan teosten laulusolistitontille.

Frank Zappan musiikin big band -versioista konsertissa vastaavat muun muassa sovittajamestarit Mikko Hassinen, Sampo Kasurinen ja Ville Vannemaa, joka myös johtaa konsertin. Konsertti järjestetään Valvesalissa kulttuuritalo Valveella.

Poppia, taidemusiikkia ja rhythm & bluesia ilmaisussaan yhdistelevä Antti Koivula on tullut tunnetuksi My First Band -yhtyeen laulusolistina, ja häntä on voinut viime vuosina kuulla myös Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.

Antti Koivula on toiminut laajasti kevyen musiikin kentällä ja ollut kotonaan niin Kaartin Combo -yhtyeen solistina itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla kuin Frank Zappan musiikkia soittavan FZMPB-kollektiivin riveissäkin. Kollektiivi on esiintynyt rock- ja jazzklubeilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin jo parinkymmenen vuoden ajan.

Ville Vannemaa on toiminut kapellimestarina niin UMO Helsinki Jazz Orchestralle, Espoo Big Bandille ja Turku Jazz Orchestralle kuin myös Oulu All Star Big Bandille. Vannemaa soittaa saksofonia ja muita puupuhaltimia useissa maamme eturivin kokoonpanoissa UMO:sta Popedaan ja eri kaupunginteattereista jazzpienyhtyeisiin.

OASBB & Antti Koivula: Music of Frank Zappa, su 14.4.2024 klo 16.00, Valvesali