Valve ottaa vastaan Huolenpidon piirit -tapahtumaan ilmoittautujia – pitopaikka pidetään salassa viime hetkeen

Huolenpidon piirit toteuttavat yhteistyössä Wauhaus-kollektiivi, Oulun kaupungin kulttuuripalvelut ja Anti – Contemporary Art Festival. Vastaava tilaisuus toteutetaan noin viikkoa aiemmin Kuopiossa osana Anti-festivaalia. Kuvituskuva: Mostphotos

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Huolenpidon piirit on helsinkiläisen monitaiteellisen Wauhaus-kollektiivin ja monitaiteilija Aliisa Taljan luoma konsepti: esityksellinen tapahtuma, ravitseva keidas ja levon leiri, jossa keskitytään huolenpitoon emotionaalisten, sosiaalisten ja ekologisten kriisien keskellä.

Huolenpidon piirit -tapahtuma on suunnattu ihmisille, jotka tahtovat edistää yksilön, yhteiskunnan ja ympäristön hyvinvointia esimerkiksi taiteensa kautta joko yksityishenkilönä tai osana järjestöä, instituutiota tai yhteisöä. Ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet huolenpidon harjoittamisesta ja edistämisestä yhteiskunnallisen vaikuttamisen lähtökohtana ja tavoitteena.

Jokainen on tervetullut

Huolenpidon piirit -tapahtuman vetävät monitaiteilija ja fasilitaattori Aliisa Talja sekä skenografi ja Wauhaus-kollektiivin jäsen Samuli Laine. Osallistujilta odotetaan halua ja kykyä kuunnella ja katsella, osallistua yksinkertaisiin kehon tai mielen harjoitteisiin, ilman vuorovaikutusta, keskustella ohjatusti toisten osallistujien kanssa sekä reflektoida ja halutessaan kirjoittaa muistiinpanoja.

Toiveena on, että tapahtumassa kohtaisi moninaisiin elämänkokemuksiin ja -katsomuksiin perustuva tieto. Kaikki huolenpidon teemoista kiinnostuneet henkilöt iästä, toimintakyvystä, tai sukupuolesta ja sukupuoli-identiteetistä riippumatta ovat tervetulleita osallistumaan Huolenpidon piireihin.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman paikkaa ei kerrota ennakkoon, vaan paikka on osa kokemusta. Tilaisuuteen on bussikuljetus kulttuuritalo Valveelta (lähtö 23.9. klo 12.30, paluu n. klo 19.30). Tapahtuman kieli on suomi ja päivään sisältyy ruokailu. Osallistujamäärä on 40 henkilöä.

Ennakkoilmoittautuminen kulttuuritalo Valveen verkkosivulla päättyy 17.9.2023.

 

Lue myös