Suomen parasta yksinpuhelua Valveella – valtakunnallinen Monologikilpailu järjestetään jälleen livenä

Vuonna 2020 valtakunnallisen Monologikilpailun voitti Miiko Toiviainen monologilla Kepeä elämäni. Kuva: Timo Suutarinen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Monologikilpailun tehtävä on tutkia, edistää ja kehittää monologiteatteritaidetta. Järjestäjät lupaavat, että luvassa on koko pitkän viikonlopun ajan Suomen parasta monologiteatteria.

Tämän vuoden kilpailusarjaan haki mukaan 62 esiintyjää ja monologia, joista mukaan valittiin 25. Ensimmäisen Monologikilpailun voitti Matti Ristinen vuonna 1996. Kilpailu on avoin ammattilaisille ja harrastajille.

Monologikilpailun pääpalkintona on 3000 euron stipendi. Juhlavuoden kunniaksi myös kilpailussa toiseksi sijoittunut saa 2000 euron stipendin ja kolmanneksi sijoittunut 1000 euron stipendin sekä taiteilija Timo O. Nenosen valmistaman kiertopalkinto-veistoksen. Lisäksi jaetaan muita stipendejä ja yleisö äänestää omaa suosikkiaan.

Kilpailun voittajan valitsee teatterialan ammattilaisista koostuva raati, jossa ovat mukana muun muassa Janne Kuustie, Anna-Mari Laulumaa ja Juha Vuorinen.

Kilpailusarjaan osallistujavalinnat teki Akseli Klonkin teatterinjohtaja Janne Kuustie.

Loppukilpailijat ovat:

Kasperi Kola, Jasu Parviainen, Virpi Peitso, Kirsi-Kaisa Sinisalo, Henri Välikangas, Marjo-Riitta Ventola, Jarno Hyökyvaara, Timoi Munne, Aliisa Pulkkinen, Lassi Alhorinne, Sampo Seppä, Markku Keränen, Sanna Salán, Timo Väntsi, Pauliina Hukkanen, Juho Ljokkoi, Lotta Aakko, Anne Välinoro, Heidi Kiviharju, Jenni Kivelä, Hannu Rantala, Maiju-Riina Huttunen, Mika Nuojua, Aija Pahkala ja Ella Pitkänen.

Valtakunnallinen Monologikilpailu Oulussa, Kulttuuritalo Valveella 17. – 20. helmikuuta. Koronamääräykset huomioidaan.

Lue myös