Stepa tähdittää uuden Muonavarasto elää -tv-sarjan ensimmäistä jaksoa – oululaiset muusikot ja videontekijät laittoivat hynttyyt yhteen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Leppoisissa kohtaamisissa oululaiset muusikot ja lauluntekijät, jotka eivät välttämättä ole aikaisemmin soittaneet yhdessä, esittävät uusia versioita lauluntekijöiden merkkiteoksista. Myös tekijöiden mietteitä kuullaan.

”Tämä on tällainen pilottijuttu, piti keksiä tekemistä koronan kurittamille musiikkialan ammattilaisille”, sanoo projektissa kameran molemmilla puolin oleva musiikkituottaja ja basisti Matti ‘Watti’ Niemi.

”Muonavarasto on tällainen vuokrattava ”black box” -monitoimitila, joka soveltuu tv- ja äänitysstudioksi ja moneen muuhunkin”, jatkaa Muonavarasto elää -sarjaa toimittanut kitaristi Teemu Sarkkinen. ”Kokonaisuus on Kokardiklubin ylläpitämää matalan kynnyksen kulttuuritilaa. Toivotaan, että saadaan tälle sarjalle ja toisaalta Muonavaraston tilalle jatkuvuutta.”

Muonavarasto elää -sarjan ensimmäistä jaksoa tähdittää sodankyläläislähtöinen, nykyään Oulussa majaansa pitävä hiphopista ponnistanut Stepa, jolta kuullaan nyt julkaistavassa jaksossa tuoreet Frosty Riverin sovittamat versiot muun muassa Kaunista ja hyvää ja Hiekkaa rattaissa -kappaleista.

Talven mittaan vierailevina tähtinä nähdään Oulun seudulta ponnistavat Mikko Pohjola, Esa Eloranta, Mikko Ilmari, Janne Aslak Räsänen ja Suvi Hiltunen.

Sarjan tuottaa Cape of Hope Productions. Ohjelmasarjan ensimmäinen tuotantokausi koostuu kuudesta jaksosta, joissa esiintyy kaksi eri housebändiä vierailevan artistin kanssa. Toisen sähköisemmän bändin on koonnut Teemu Sarkkinen ja siinä soittavat Sarkkisen lisäksi Aleksi Itkonen, Mika Juola ja Joonas Karjalainen sekä yhdessä jaksossa Jaakko Pohjola.

Mukana yhdessä jaksossa ovat myös taustalaulajat Enni-Maria Lämsä ja Heidi Salmi. Toinen housebändi on akustinen Frosty River. Siinä soittavat Ari-Pekka Sipilä, Outi Kiiveri sekä Matti ja Anniina Niemi. Vahvistuksina nähdään Arto Louhela ja Aleksi Itkonen.

Musiikkiohjelmasarjan kaikki osat tulevat nähtäville Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalle.

Lue myös