Sivakka haastaa sarjakuvataiteilijat kuvittamaan uuden strategiansa

Strategiansa päivittänyt vuokrataloyhtiö Sivakka haluaa päivittää myös sen kuvituksen – sarjakuvan keinoin.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin vuokrataloyhtiö Sivakka ja Oulun Sarjakuvakeskus järjestävät avoimen sarjakuvakilpailun, jonka tarkoituksena on saada Sivakan päivitetty strategia kuvitetuksi.

Vuokrataloyhtiö Sivakka on päivittänyt tänä vuonna strategiansa. Osana uudistusta Sivakka järjestää sarjakuvakilpailun yhdessä Oulun Sarjakuvakeskuksen kanssa.

”Sivakka uskoo yhteistyöhön strategiamme toteutuksessa. Sarjakuvakilpailumme on avoin kaikille, jotka haluavat tuoda oman näkemyksensä strategiastamme kuvan muodossa. Se tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden osallistujille näyttää taitojaan sekä tekee strategiastamme saavutettavamman ja ymmärrettävämmän kaikille sidosryhmillemme”, sanoo toimitusjohtaja Raimo Hätälä Sivakan tiedotteessa.

Oulu on tunnettu sarjakuvakaupunki, ja Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Harri Filppa onkin innoissaan Sivakan päätöksestä tuoda strategiaansa esille sarjakuvan keinoilla.

”Tämä tuo uutta näkökulmaa strategiseen viestintään sekä korostaa myös sarjakuvan voimaa ideoiden välittämisessä. Kilpailu tarjoaa taiteilijoille loistavan mahdollisuuden esitellä luovuuttaan ja tulkintojaan”, Filppa toteaa.

Kilpailuun osallistujan tulee tehdä kaksi tai kolme kappaletta strippisarjakuvia, joissa käsitellään Sivakan strategian teemoja. Kyseessä on ideakilpailu, eli osallistuvien teosten ei tarvitse olla valmiita tuotoksia. Tärkeintä on, että tekijän tyyli ja ajatukset kokonaisuudesta tulevat hyvin esille. Tarkoituksena ei ole kuvittaa koko strategiaa vaan osallistujien valitsemia teemoja tai teemojen yhdistelmiä.

Sivakan ja Sarjakuvakeskuksen henkilöstöstä koostuva nelihenkinen tuomaristo valitsee kilpailussa kolme parasta, jotka pääsevät viimeistelemään sarjakuvansa yhteistyössä Sivakan kanssa. Kilpailussa jaetaan kolme 2 500 euron rahapalkintoa.