Puistopiknikeiltä matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia

Puistopiknikejä järjestetään muun muassa Hollihaan puiston Hollilavalla. Kuvassa tunnelmia vuodelta 2019. Kuva: Sanna Krook

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Puistopiknikien monivivahteinen ohjelmisto muodostuu vuosittain oululaisten harrastajien, taitelijoiden ja yhteisöjen luomista sisällöistä. 

”Puistopiknikit on tapahtuma-alusta, jota halutaan tarjota oululaisille kulttuurin ja taiteen harrastajille ja ryhmille. Ikään kuin kaupunkilaisilta kaupunkilaisille -ohjelmasisällöille; periaatteena se, että esiintymismahdollisuuden saa matalalla kynnyksellä”, Oulun kaupungin tapahtumapäällikkö Jarkko Halunen kertoo. 

Musiikki on ollut yleensä laajimmin edustettuna, mutta ohjelmistossa voi tänäkin kesänä olla esimerkiksi sanataidetta, sirkusta, tanssia, kuvataiteita ja vaikkapa puistojoogaa. 

”Periaatteena se, että esiintymismahdollisuuden saa matalalla kynnyksellä.”

Halunen kertoo, että Hollilavan lisäksi puistopiknikejä on Pikisaaren Kelluvalla lavalla sekä mahdollisesti kaupungin muilla puistoalueilla tai liikkuvina esityksinä eri puolilla kaupunkia. Tarkemmat sijainnit selviävät ohjelmiston julkaisun yhteydessä kesäkuun alussa. 

Oulun kaupunki järjestää puistopiknikit yhteistyössä Kelluva ry:n kanssa. Halunen kuvailee oululaista yhdistystä tuoreeksi ja uudenlaiseksi tapahtuma-alan toimijaksi, joka tarjoaa myös innovatiivisen tapahtuma-alustan, Kelluvan lavan. Hän uskoo, että yhteistyö avaa uusia näkökulmia ja mahdollistaa puistopiknikien kehittämisen tapahtuma-alustana entistä paremmin. Kelluva ry:n avulla on mahdollista tavoittaa myös aiempaa kattavampi joukko eri toimijoita, Halunen summaa. 

Puistopiknikejä järjestetään juhannuksen jälkeiseltä viikolta elokuun puoliväliin. Ohjelmiston määrästä riippuen kulttuurintäyteisiä piknikejä on viikoittain noin kaksi. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. 

Lisätietoja: ouka.fi/puistopiknikit