Paljetti-ravintola olohuoneena kaupungin ytimessä – tapahtumat tuovat sykettä Valveella

Kati Rautiolle Valveen kahvila-ravintola oli rakkautta ensisilmäyksellä. Kuva: Jaani Föhr

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kati Rautio kertoo kiinnostuneensa paikasta heti, kun sai tietää, että tilaan on haussa uusi yrittäjä.

”Kävin paikan päällä ja voi sanoa, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Heti rupesi päässä raksuttamaan, mitä tähän voisi alkaa kehittää”, hän kertoo.

Tarjouksen Rautio kertoo laatineensa huolella, sillä hän halusi todella voittaa. Innostus olikin suuri, kun hän sitten kuuli tulleensa valituksi. Ravintolan konsepti oli pääpiirteiltään selvä alusta asti.
”Haluan aina käyttää puhtaita, tuoreita raaka-aineita ja valmistaa annokset alusta asti itse”, Rautio sanoo.
Hän pyörittää myös lounasravintolaa Limingantullissa sekä ravintolaa Virpiniemen golfklubilla.

Mukaan Valveen yhteisöön

Valveen Paljetissa painotetaan erityisesti vegaaniruokavalion huomioimista. Se tuli toiveena asiakkailta mutta oli myös Rautiolle asia, jota hän lähti mielellään kehittämään. Vegaaniannos on vaihtoehtona lämpimissä ruoissa, ja lisäksi vitriinissä on aina vähintään puolet tarjottavista vegaanisia. Myös allergiat pyritään huomioimaan niin, että esimerkiksi leivonnaisten gluteeniton vaihtoehto on itse valmistettu valmiin pakasteen sijaan.

Kulttuuritalossa kahvila on myös tapahtumatila, johon myös monet talon tapahtumista levittäytyvät. Toimijoiden kanssa alku olikin vauhdikas.
”Sain ensimmäiset yhteydenotot liittyen syyskauden tapahtumiin pari tuntia sen jälkeen, kun kuulin tuleeni valituksi”, Rautio nauraa.

Syksy olikin yrittäjälle aikamoista haipakkaa, mutta nyt mieli on hyvä ja olo luottavainen.
”Koen, että minut on otettu Valveen yhteisöön ihanasti vastaan. Kaikki tuntuvat haluavat, että menestyisin tässä, ja neuvoja ja ohjeistusta on aina tarjolla”, hän kiittää.

Olohuone kaupungin keskellä

Myös kaikenlainen yhteistyö on pyörähtänyt hyvin käyntiin.
”Tapahtumat on tässä ravintolassa se juttu, ja ne innostavat itseäkin. Lähes jokaisesta yhteistyöstä on myös poikinut jotain seuraavaa, ja sehän on yrittäjälle elinehto.”

Säännöllisesti kahvilassa järjestetään taas esimerkiksi perjantain myöhäisiltapäivien Art goes afterworkeja, joissa voi nauttia ravintolatarjonnan lisäksi erilaisista esityksistä ja taidesisällöistä.
”Ne ovat tuoneet tänne juuri sellaista meininkiä, mitä heti aluksi ajatuksissani näin”, Rautio sanoo.
”Toivon, että tämä olisi sellainen paikka, johon ihmisten olisi aina helppo ja mukava tulla. Sellainen kaikkien kohderyhmien olohuone kaupungin keskellä.”

Lounaslistan, aukioloajat ja lisätietoa löydät kahvila-ravintola Valveen Paljetin omilta sivuilta.