Oulun teatterin keväässä kansainvälisiä vieraita ja kaksi kertaa Suosalo

Oulun teatterin kevään vierailuesityksinä nähdään muun muassa fyysistä teatteria tarjoava Bells and Spells, dragesitys Divet Show sekä Martti Suosalon ja Sanna-Kaisa Palon Voi luoja! -komedia. Kuvat: Oulun teatteri

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun teatterin kevään 2024 vierailuohjelmistossa on tarjolla muun muassa Victoria Thierrée Chaplinin luoma ja ohjaama Bells and Spells, Marko Vainion Divet Show – Sex, Drag & Rock ’n’ Roll, Västerbottensteaternin Dödsdansen sekä Martti Suosalon tähdittämät Voi luoja! ja 4 pientä annosta.

Keväälle on tulossa vielä lisää vierailuesityksiä, loput esitykset julkaistaan 18. lokakuuta.

”Maailmanluokan fyysisen teatterin Bells and Spells -esityksen saaminen tänne Ouluun kutkuttaa valtavasti. Rakastan absurdin ja nykysirkuksen puolelle kääntyviä esityksiä, joista aukeaa aivan omalakinen maailmansa. Olen iloinen, että pääsemme pandemian jälkeen jälleen toteuttamaan näitä kansainvälisiä vierailuja, joita on myös ruotsalaisen Västerbottensteaternin klovniversio Strindbergin klassikosta Kuolemantanssi”, kertoo taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio Oulun teatterin tiedotteessa.

Bells and Spellsin pääosassa on ranskalainen Aurelia Thierrée.

Perjantaina 24. toukokuuta ja lauantaina 25. toukokuuta suurella näyttämöllä esitettävä Bells and Spells seuraa ranskalaisen näyttelijän Aurelia Thierréen esittämän parantumattoman kleptomaanikon erikoista matkaa. Taipaleen varrella hän joutuu varastamiensa esineiden armoille: naulakko alkaa kävellä, tuolit ja pöytä liukuvat samalla, kun seinä aukeaa paljastaen tanssiparin, ja mekko alkaa yhtäkkiä elää omaa elämäänsä.

Victoria Thierrée Chaplinin luoma ja ohjaama fyysisen teatterin teos on tuotettu yhteistyössä Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen ja Flow Productionsin kanssa.

Kuolemantanssi on skellefteålaisen Västerbottensteaternin esitys.

Pienellä näyttämöllä torstaina 14. maaliskuuta esitettävä Dödsdansen eli Kuolemantanssi on August Strindbergin kamarinäytelmä, jonka draaman tuovat eloon Västerbottensteaternin näyttelijät Niklas Larsson Lirell, Andreas Anterot ja Malin Vispe teatteriklovneina. Näytelmä kertoo naimisissa olevasta pariskunnasta Edgarista ja Alicesta, jotka elävät katkeruudessa ja pettymyksessä jo kauan sitten kangistuneessa avioliitossa. Vierailu toteutetaan osana Svenska kulturfondenin ja Region Västerbottenin rahoittamaa 3 Teatteria -hanketta, joka on Oulun teatterin, Wasa Teaterin ja Västerbottensteaternin kaksikielinen yhteistyö.

Suurella näyttämöllä lauantaina 10. helmikuuta nähtävä Divet Show – Sex, Drag & Rock ’n’ Roll on Suomen suosituimman dragartisti Marko Vainion uusi show, jossa nähdään suurimpia legendoja Freddie Mercurysta Cheriin ja Kaija Koosta Käärijään. Punaisen verhon takaa paljastuu kymmenittäin kansainvälisiä ja kotimaisia supertähtiä.

Marti Suosalo ja Iiro Rantala irrottelevat 4 pientä annosta -esityksessä.

Musiikkikomedia 4 pientä annosta tarjoaa illallisen yhdelle ja kolme muuta elämystä. Martti Suosalo eläytyy rooleihin hovimestarista nuotinkääntäjään, ja Iiro Rantala pianopedagogista sankarisolistiin. Lotta Kuusisto huolehtii proseduureista. Esitykset nähdään suurella näyttämöllä perjantaina 23. helmikuuta ja lauantaina 24. helmikuuta.

Martti Suosalo on pääroolissa myös Voi luoja! -esityksessä suurella näyttämöllä perjantaina 10. toukokuuta. Kyseessä on häpeämätön, törkeä komedia ennakkoluuloista ja vihamielisistä väärinkäsityksistä. Suosalon esittämä Jumala on väsynyt, masentunut, mielensä vähän väliä pahoittava valkoinen, keski-ikäinen mies. Sanna-Kaisa Palon esittämän psykoterapeutti Ellan elämässä on pettymyksiä ja epätoivoa, mutta yksi asia on hänelle varmaa: mihinkään jumalaan hän ei usko; paitsi ehkä itseltään salaa.