Oulun Päivillä luvassa syksyllä perinteitä ja uutta luovaa kaupunkikulttuuria

Oulun Päivät juhlii tänä vuonna 60-vuotistaivaltaan. Seuraavan kerran syyskuussa järjestettävä tapahtuma on kolmipäiväinen. Kuva: Mun Oulu

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tuotantorahojen valintaraati piti valinnoissaan tärkeänä, että Oulun Päivien juhlaohjelmasta löytyisi mahdollisimman monipuolisesti sisältöjä, niin perinteitä vaalien kuin myös uutta kaupunkikulttuuria luoden.

Oulun Päivien tuotantorahoilla toteutetaan esimerkiksi kaupunginosajuhlia, nuorten tuottajien vaihtoehtoisia taide- ja kulttuurisisältöjä sekä perinteistä ohjelmaa kuten opastettuja kierroksia. Lisäksi valinnoissa pyrittiin huomioimaan mahdollisimman laajasti eri kaupunginosat. Juhlavuoden kunniaksi pyrittiin tukemaan myös muita tapahtumia tai toimijoita, joilla on tänä vuonna juhlavuosi.

Tuotantorahojen valintaraati koostui Oulun kaupungin kulttuuri- ja tapahtuma-alan työntekijöistä. Jatkossa tavoitteena on koota raati oululaisista asukkaista.

Ohjelma on avoin kaikille

Oulun Päivien tuotantotiimi jatkaa sopimusneuvotteluja toimijoiden kanssa kesän aikana. Toimijat syöttävät tapahtumansa suoraan Mun Oulun tapahtumakalenteriin, jonne Oulun Päivien ohjelma rakentuu.

”Ohjelma on nähtävillä niin tekijöille kuin myös tapahtuman tuleville kävijöille Oulun Päivien verkkosivuilla sekä Mun Oulun tapahtumakalenterissa sitä mukaan, kun tapahtumien järjestäjät vievät sisältöjään kalenteriin”, kertoo tuottaja Janita Jämsén Oulun kaupungilta.

”Ohjelmaan on jo nyt ilmoittanut mukaan myös muita kuin tuotantorahaa saaneita tapahtumia, mikä onkin suositeltavaa. Oulun Päivien ohjelma on kaikille halukkaille avoin eli jokainen oman tapahtumansa kiinnostunut taho voi käydä ilmoittamassa Mun Oulun tapahtumakalenterin kautta aina 12. elokuuta asti.”

Oulun Päivät on kaikkien oululaisten yhteinen festivaali, jonka ohjelmisto muotoutuu yhteistyönä erilaisten oululaisten toimijoiden kesken. Mukana ohjelmassa on yhdistyksiä, yksityishenkilöitä, virastoja, laitoksia ja yrityksiä.

Oulun Päivien juhlavuoden ohjelmistossa tullaan näkemään toimijoiden tuottaman sisällön lisäksi kaksi isompaa Oulun kaupungin järjestämää tapahtumaa: ruokakulttuuriin keskittyvä Artic Food Festivaali ja Kuusisaaressa järjestettävä Oulu kylässä – Welcome to Oulu -tapahtuma. Kyseisistä kokonaisuuksista kaupunki viestii tarkemmin kesän aikana.

Lisätietoja kalenterin käytöstä sekä ohjelmaan mukaan lähtemisestä löytyy Oulun Päivien verkkosivuilta. 

Poimintoja Oulun Päivien ohjelmasta:

  • Vesalan venetsialaiset ja puutarhan sadonkorjuujuhla
  • Varjakan taikaa, lastenjuhla Oulunsalon Varjakassa
  • Ikuisten Nuorten Disco-ilta Prunnintorilla

 

Lue myös