Oulun Kirkkomusiikkiviikolla tarjolla klassikoita ja uutta konserttimusiikkia

Sunnuntaina 6. marraskuuta Oulujoen seurakunnan kanttori Lauri Nurkkalan sävellyskonsertti kuullaan Oulun tuomiokirkossa. Kuva: Eveliina Pylväs

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kirkkomusiikkiviikko käynnistyy perjantaina 4. marraskuuta kolmella eri konsertilla. Pyhäinpäivän aaton sävelhartaudessa Oulunsalon kirkossa, Jääsköntie 8, esiintyvät baritoni Paulus Hartikainen ja pianisti Kaisa-Mari Pulkkanen.

Lauri Turpeinen ja Anna-Mari Nevala laulavat pyhäinpäiväaiheisia lauluja ja duettoja Riikka Paanasen säestyksellä Kiimingin seurakuntakeskuksessa, Kirkonniementie 6.

Sofian seurakuntakeskuksessa, Isokatu 17, esiintyy Pyhät puhaltimet ja poetiikka trio, johon kuuluvat Dimitri Grechi Espinoza tenorisaksofoni ja sävellykset, Pertti Päivinen saksofonit, huilut ja bassoklarinetti sekä Markku ’Jazzpastori’ Salo runot ja lausunta. Ohjelmisto koostuu muusikoiden omista sävellyksistä, modernin spirituaalisen jazzin sävellyksistä ja runoja säestävistä improvisaatioista.

Tuomiokirkossa Requiem

Lauantaina Pyhäinpäivän iltana 5. marraskuuta kuullaan Oulun tuomiokirkossa, Kirkkokatu 3 A, klassikkoteos W. A. Mozartin Requiem Oulun tuomiokirkon kamarikuoron ja Oulun Tuomiokirkon Katedraalikuoron esittämänä. Solisteina ovat Johanna Isokoski sopraano, Tarja Sakko altto, Péter Marosvári tenori ja Tomi Punkeri basso. Orkesterina toimii Oulunsalo Ensemble, konserttimestarina Sinikka Ala-Leppilampi ja urkurina Raakel Pöyhtäri.

Ohjelmaan sisältyy myös Miikka Lehtoahon sävellys virren 632 Nyt ylös sieluni pohjalta. Musiikinjohtajana toimii Lauri-Kalle Kallunki. Tervetulosanat lausuu vs. kirkkoherra Eija Nivala ja tilaisuuteen tuo hiippakunnan tervehdyksen piispa Jukka Keskitalo. Konsertti on katsottavissa myös Virtuaalikirkossa osoitteessa virtuaalikirkko.fi.

Nurkkalan sävellyskonsertti

Sunnuntaina 6. marraskuuta Oulujoen seurakunnan kanttori Lauri Nurkkalan sävellyskonsertti kuullaan Oulun tuomiokirkossa. Konsertti on eräänlainen läpileikkaus Nurkkalan sävellystuotantoon. Konsertissa esiintyvät Cantio Laudis- ja Gaudiate-kuorot, Leponiemen kapelli sekä Elias Niemelä urut. Musiikinjohtajana toimii Olli Heikkilä.

”Olen ollut kohta 42 vuotta kanttorina Oulujoen seurakunnassa, ja haluan näin työuran loppusuoralla jakaa musiikillista perintöäni kuoroille ja kuoronjohtajille. Olen tehnyt konsertissa kuultavat sävellykset pyynnöstä kuoroille erilaisiin tilaisuuksiin vuosien saatossa. On ollut kunniatehtävä olla musiikillisesti rakentamassa jotakin juhlaa”, kertoo Lauri Nurkkala.

Hän nostaa sävellyskonsertista esille nyt ensimmäistä kertaa esitettävän laulusarjan, joka pohjautuu Johann Wolfgang von Goethen kolmeen runoon.

”Oulun tuomiokirkko sopii hienosti kantaesityksen paikaksi. Isot urut ja kaksi kuoroa tekevät esityksestä näyttävän.”

Konsertissa kuullaan myös Nurkkalan uusin sävellys Mikko Kinnusen teksteihin pohjautuvaan Pohjolan aura -nimiseen teokseen. Sävellys on tilaustyö tämän vuoden Pohjoismaiden neuvoston keskustaryhmien vuosipäivän juhlaan, ja se kertoo kunkin pohjoismaan kansallislinnusta ja -kukasta.

”Olen koonnut tähän konserttiin musiikkia viideltä vuosikymmeneltä, varhaisin teos on Andante uruille vuodelta 1989 ja tuorein on Pohjolan aura”, Nurkkala lisää.

Konsertteihin on vapaa pääsy. Lisätietoja ja koko ohjelma tästä linkistä.

 

 

 

 

Lue myös