Oululaisyhtye Rock Band from Hell tähtää kansainvälisille markkinoille – keikkamyyntisopimus tuli ennen ensimmäistäkään keikkaa

Single Lucky Loser ennakoi Rock Band from Hell -yhtyeen vuonna 2023 julkaistavaa esikoisalbumia. Kuvassa Mikko Nykänen (vas.), Jere Siivikko, Jani Tillman ja Mikko Saravuoma. Kuva: Joona Mäki

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Dimi Salo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oululainen Rock Band from Hell on ollut kasassa vuodesta 2020.

”Minä ja Jani perustettiin Facelift-yhtye vuonna 2008, ja siitä on kehkeytynyt tämä nykyinen bändi”, rumpali Mikko Nykänen kertoo.

Facelift toimi aktiivisesti yli kymmenen vuotta.

”Meillä on Mikon kanssa pitkä yhteinen musiikkihistoria. Ollaan käytännössä opeteltu yhdessä soittamaan 7–8-vuotiaina. Siitä lähtien ollaan soitettu yhdessä”, kertoo laulaja-kitaristi Jani Tillman.

”Ei olla opittu soittamaan, mutta kovasti opetellaan”, Nykänen heittää.

”Vielä toiset kakskyt vuotta tarvitaan”, Tillman naurahtaa.

Yhtyeeseen kuuluvat myös kitaristi Jere Siivikko ja basisti Mikko Saravuoma.

Onnekas punk-luuseri

Keväällä 2022 Central Line Entertainmentin kanssa levytyssopimuksen tehnyt yhtye on julkaissut tänä vuonna kolme singleä, joista ensimmäinen, Kylie Dreams, kritisoi nykyajan somekulttuuria ja pintaliitomeininkiä. Kesäinen punk-kappale Saturday kertoo ironisella tavalla turhautumisesta elämään.

Lauluista on julkaistu myös musiikkivideot, jotka löytyvät linkkien takaa.

Tuorein biisi Lucky Loser julkaistiin 18. marraskuuta, ja se on ensimmäinen maistiainen ensi vuonna julkaistavalta debyyttialbumilta.

”Meillä kaikki biisit lähtee yleensä melodiasta. Lucky Loser on sellainen siisti throw-back-punk-biisi, joka on energinen ja tragikoominenkin”, Tillman avaa.

Kappaleen sanoituksessa lauletaan siitä, miten toinen jaksaa ja kestää parisuhteessa toista, vaikka toinen osapuoli on lucky loser, onnekas luuseri.

”Että älä odota timanttisormuksia tai kuuta taivaalta, mä sählään aina kaiken. Asia naulataan aika hyvin C-osassa: sulla ei tuu koskaan kylmä mun kanssa, koska nää helvetin liekit kyllä lämmittää, kun kaikki menee aina päin helvettiä”, Nykänen huvittuu.

Post Malone X Nirvana

Tällä hetkellä bändi tekee studiossa kovasti töitä.

”Äänitykset ovat loppusuoralla. Tehdään yhteistyötä tuottaja Leo Jupiterin kanssa, joka on paljon tuottanut suomalaisia sekä ulkomaisia artisteja”, Nykänen kehuu.

Tuore Lucky Loser antaa hyvin esimakua esikoislevystä, mutta mukana on muutakin.

”Osassa levyn biisejä kuuluu trap-vaikutteita, Post Malone X Nirvana -vaikutteita, mutta osa kappaleista on punk-rockia. Lucky Loser on mun mielestä ehkä levyn punkein biisi”, Tillman pohtii.

Rock Band from Hell ei ole heittänyt vielä yhtään keikkaa, mutta sillä on jo maailmanlaajuinen keikkamyyntisopimus.

”Me ollaan tehty yli parisataa keikkaa aikaisemman bändin (Facelift) kanssa. Nyt me on haluttu ihan rauhassa rakentaa tätä”, Nykänen sanoo.

Yhtyeen löytää ensi vuonna keikkalavoilta, kotikaupunki Oulustakin.

”Meitä kysyttiin jo [viime kesän] Qstockiin soittamaan, mutta ei lähetty vielä. Oltiin julkaistu vasta yks single.”

Valmiita näkymään ja kuulumaan

Jo edellisen yhtyeen pohjalta käytiin neuvotteluja Helsingissä ja Tampereella toimistojaan pitävän Central Line Entertainmentin kanssa.

”Vuonna 2017 istuttiin ekan kerran samassa pöydässä. Me ollaan kypsytty ja kahlattu, ja nyt valmiimpia tähän. Enää ei tehdä liikaa turhaa työtä”, Nykänen ajattelee.

Päätä on tullut hakattua seinään, paljonkin. Viisi vuotta on pitkä aika yrittää täysillä. Onneksi nyt tukijoukot ovat löytyneet.

”Me ollaan tehty pitkään musaa yhdessä, ja luojan kiitos nyt joku muukin uskoo tähän meidän hommaan.”

Yhtye tähtää rohkeasti kansainväliseen uraan. Nelikkoa kuunnellaan Suomen lisäksi jo muun muassa Saksassa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

”Ensi vuosi on meidän bändin lanseerausvuosi. Vaikka vielä meistä ei kukaan tiedä, niin ens vuonna tulee se levy ja oikeesti, vaikka ite sanonkin, se on järkyttävän hyvä levy ja uskon ja toivon, että me löydetään meidän yleisö ja yleisö löytää meidät”, Nykänen sanoo.

Rokkia vedetään täysillä

Esiintyjinä Rock Band from Hell tykkää kumartaa esikuviaan.

”Me halutaan vetää energinen, hengästyttävä show, hiki päässä hypitään ja otetaan jengi haltuun. Ollaan siinä hetkessä ja vedetään niin lujaa ku lähtee. Se on meidän bändiläisillä sisällä kaikilla”, Nykänen hehkuttaa.

Live-esiintymisiin on siis palo ja liekki.

”Nimenomaan, hyppypotkua ja semmosta, haha”, Nykänen nauraa.

”Takaperinvolttia”, Tillman nakkaa.

Voidaanko luvata, että näin tapahtuu joka keikalla?

”Tulen nielentää… Janihan tykkää heittää tikkaa, että semmonen tikkakisa vois olla”, Nykänen ehdottaa.

Se olisi myös edullinen ratkaisu.

”Kyllä, ja sitä ei välttämättä kovin moni oo tehnykään”, rumpali toteaa.

Oma tyyli löytyy pienistä jutuista.

”Sitten jengi tulee keikalle vaan siksi, että meillä on sitä tikanheittoa. Ne kysyy, että minkä biisin jälkeen on sitä tikanheittoa.”

RBFH Instagramissa

RBFH Facebookissa