Oululaisyhtye River Below haluaa lisätä debyyttisinglellään kitaramusiikkia takaisin valtavirtaan

River Below luo omien sanojensa mukaan suuritunteista ja energisen tarttuvaa rockmusiikkia. Kuvassa Lasse Lohilahti (vas.), Iiro Kuusijärvi, Teemu Hokkanen, Jonne Tuomivaara ja Ville-Veikko Kangas.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Yhtye julkaisi Wasteaway-debyyttisinglen 9. elokuuta.

”Kappaleen sanat juontuvat epäonnistuneesta suhteesta ja hukkaan heitetyistä päivistä. Muistot voivat olla katkeransuloisia, mutta menneisyydestä voi aina oppia ilman siihen takertumista”, toteaa kappaleen sanoittanut rumpali Jonne Tuomivaara.

River Below on uusi tulokas Oulun ja samalla koko Suomen musiikkiskenessä. Vuonna 2022 perustetun viisihenkisen yhtyeen päällimmäinen tavoite on luoda tarttuvia ja mieleenpainuvia rock-kappaleita omalla aidolla tyylillään, mutta eräänä missiona on myös tuoda kitaramusiikki takaisin valtavirtaan.

”Meitä kaikkia yhdistää palava halu tehdä meille rehellistä musiikkia. Kovaäänisten kitarasoundien taakse on ladattu suuri määrä tunteita, jotka toivottavasti stereoista purkautuessaan saavat aikaan samankaltaisia tuntemuksia kuulijoissa, miksei musiikkipäälliköissäkin”, kertoo Teemu Hokkanen, toinen bändin kahdesta kitaristista.

Kesän aikana yhtye äänitti kourallisen singlejä, jotka tullaan julkaisemaan vuoden 2023 aikana. Tästä huolimatta bändin kirjoitussuoni ei näytä tukahtumisen merkkejä.

”Pallottelemme jatkuvasti biisi-ideoita toisillemme, minkä ansiosta aihioita alkaa olla jo ainakin tripla-albumin verran. Se on kuitenkin positiivinen ongelma, sillä lisää hyvää on tulossa”, myhäilee basisti Ville-Veikko Kangas.

Yhtyeen debyyttisingle Wasteaway on kuunneltavissa kaikissa suoratoistopalveluissa.