OuDance-festivaali juhlii syyskuussa 30-vuotista taivaltaan – ohjelmiston teemana elämänkaari

Porttiteatteri & Compañía Kaari & Roni Martin: La Familia nähdään syksyllä OuDancen festivaaleilla.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Festivaalin alkuperäinen tavoite, mahdollistaa tanssitaiteen kohtaaminen siellä, missä ihmiset arjessaan liikkuvat, on säilynyt. Tulevan festivaalin aikana tanssia nähdään teatteritilojen ulkopuolella muun muassa Oulun keskustan alueella ja päiväkodissa.

Viime vuosina JoJon yleisötyö on mahdollistanut myös muiden kuin ammattilaisten aktiivisen roolin osallistua ja esiintyä festivaalin ohjelmistossa.

”Pyöreiden vuosien kohdalla festivaali pysähtyy pohtimaan elämänkaarta. Teosten esiin nostamia teemoja ovat muun muassa erilaiset roolit ja odotukset, parisuhde, vanhemmuus ja perhe”, kertoo tuottaja Mira Kolanen.

Maria Nurmelan ja Ville Oinosen The Days -teokseen liittyy nykytanssityöpaja, joka tuo näyttämölle paikallisen senioriparin tanssimaan yhdessä teoksen tanssitaiteilijoiden kanssa. Liettualaisessa vierailuteoksessa (M)other tanssivat äiti Raimonda Gudavičiūtė ja hänen alakouluikäinen lapsensa Elias Haun. Porttiteatteri ja Compañía Kaari & Roni Martin tuovat oman, monisyisen näkökulmansa näyttämölle teoksella La Familia.

”Koska festivaalin ja tanssin tulevaisuus on lapsissa ja nuorissa, on sunnuntain päätöspäivä heidän. Valvesalin valloittavat oululaisten tanssikoulujen nuoret tanssijat tuoden lavalle eri tanssilajien kirjon. Esitysten lisäksi festivaali tarjoaa myös monipuolisesti kursseja ja työpajoja niin tanssialan ammattilaisille, ammattiopiskelijoille kuin kaikille kiinnostuneille.”

Festivaalin ohjelmisto

11.9. The Days -työpaja – Maria Nurmela & Ville Oinonen

13.9. The Days – Maria Nurmela & Ville Oinonen

14.9. Gravity – Helsinki Dance Company & Kinetic Orhchestra, vierailu tuotetaan yhteistyössä Oulun teatterin kanssa.

15.9. Lattiatekniikka-työpaja – Iiro Näkki, Neiti Ida – Hanna Brotherus, M(other) – Raimonda Gudavičiūtė (LT)

16.9. Lentoon – Jonna Aaltonen, Wild Thing-työpaja – Heli Keskikallio, Taru Koski & Lotta Suomi, La Familia – Porttiteatteri & Compañía Kaari & Roni Martin

17.9. Alexander-tekniikka – Soile Lahdenperä, Vauvanykytanssi – Eerika Arposalo, OuDance – New Generation

Lisätietoja Oudance-festivaalista tämän linkin takaa.