Osana Oulun Päiviä järjestetään Yhteisvastuu-nuortenilta Oulun kauppakeskus Valkeassa – musiikkia ja keskustelua väkivallasta

Valkean lavalla nähdään muun muassa laulaja-lauluntekijä Elias Kaskinen sekä saamelainen rap-artisti Mihkku Laiti. Kuva: Anni Hartikainen/Warner Music

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Perjantaina 1. syyskuuta kello 18-20 järjestetään Oulun kauppakeskus Valkeassa Yhteisvastuu-teemaan liittyvä valtakunnallinen nuortenilta. Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä tai verkossa osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi. Seurakunnissa ympäri Suomen järjestetään paikallisia nuorteniltoja, joissa nuoret osallistuvat yhdessä etänä Oulun tapahtumaan. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Illan aikana on luvassa herätteleviä puheenvuoroja nuorten väkivallasta, nuorten tekemiä Yhteisvastuu-teemaisia videoita ja musiikkia tähtiesiintyjiltä. Haastateltavina on nuorten parissa työskenteleviä asiantuntijoita sekä Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo. Lavalla nähdään muun muassa saamelainen rap-artisti Mihkku Laiti. Ilta huipentuu laulaja-lauluntekijä Elias Kaskisen konserttiin.

”Oulussa hyvät keikat”

Elias Kaskinen pitää Yhteisvastuukeräyksen ja nuortenillan teemaa tärkeänä.

”Nuorten kokema osattomuus on suuri yhteiskunnallinen ongelma. Omien kokemusteni ja havaintojeni perusteella nimenomaan osattomuuden kokemus on usein väkivaltaisen käytöksen takana. Jokaisella nuorella tulisi olla mahdollisuus harrastaa jotain itseä kiinnostavaa ja kehittävää harrastusta, turvallisten aikuisten seurassa”, sanoo Elias Kaskinen.

”Tämän ei pitäisi olla kodin resursseista kiinni. Toivoisin, että aivan erityistä huomiota kiinnitettäisiin juuri niihin nuoriin, joiden kotoa saama tuki on syystä tai toisesta vähäisempää. On hienoa saada olla mukana tärkeällä asialla, Elias Kaskinen sanoo.

Konsertissa kuullaan hänen omia kappaleitaan vuosien varrelta Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeen ajoilta tähän päivään. Artisti odottaa illalta irrottelua, yhteislaulua ja rentoa meininkiä.

”Oulussa on aina ollut poikkeuksellisen hyvät keikat”, hän iloitsee.

Nuortenillan jatkot pidetään Vanhan pappilan Kivijalassa ja sisäpihalla (Isokatu 17), jossa on luvassa grilli-iltapalaa, vapaamuotoista toimintaa ja musiikkia. Yhteisvastuu-nuortenillan järjestävät Oulun ev.lut. seurakunnat ja Kirkkopalvelut. Tapahtuma on osa Oulun Päiviä.