Oppimisen olohuone on nyt pääkirjastossa – Pekurin yhteisötilassa saa lukineuvontaa ja opiskelunohjausta

Oppimisen olohuoneeseen voi mennä ilman ajanvarausta ja kaikki palvelut ovat maksuttomia. Kuva: kirjasto

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun pääkirjaston Pekurin yhteisötilaan on avattu Oppimisen olohuone, jossa voi tutustua lukemista, kirjoittamista ja keskittymistä helpottaviin apuvälineisiin ja sovelluksiin.

Olohuoneen toiminta perustuu konkreettiseen tekemiseen ja harjoitteluun. Tekemisen kautta pyritään saavuttamaan onnistuneita oppimisen kokemuksia ja vahvistamaan luottamusta omaan osaamiseen.

Oppimisen olohuoneessa voi vahvistaa perustaitoja laskemisessa, luetun ymmärtämisessä ja työelämässä vaadittavien tekstien kirjoittamisessa. Lisäksi siellä voi harjoitella oppimista, lukemista ja kirjoittamista helpottavien menetelmien ja apuvälineiden käyttöä ja saada henkilökohtaista ohjausta ja tukea opintoihin, töihin ja arkielämään.

Olohuoneessa ovat paikalla Oulun kaupunginkirjaston kirjastonhoitaja ja TE-palveluiden työkykykoordinaattori. Palvelu on suunnattu yli 18-vuotiaille aikuisille. Se sopii esimerkiksi työnhakijoille, aikuisopiskelijoille tai opintoja suunnitteleville.

Oppimisen olohuone on avoinna maanantaisin kello 15.00–17.00 Pekurin yhteisötilassa,  Kauppakortteli Pekurin 3. kerroksessa, Kauppurienkatu 10. Sinne voi mennä ilman ajanvarausta. Kaikki Oppimisen olohuoneen palvelut ovat maksuttomia.

Olohuoneen toiminta on osa Oulun kaupunginkirjaston Ahaa! – Kirjasto aikuisten lukutaidon tukena -hanketta: www.ouka.fi/ahaa.