Neljännesvuosisata Akseli Klonkia Oulussa – nyt on juhlan aika!

25-vuotistaipaleen kunniaksi Akseli Klonk järjestää monenlaista ohjelmaa. Kuva: Akseli Klonk

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Akseli Klonkissa työskentelee kolme kokoaikaista työntekijää ja sen piirissä toimii 17 freelanceria. Takana on 479 esitystä, jotka ovat tavoittaneet 33 959 katsojaa. Klonk on tehnyt vuosikymmenien varrella ansiokasta työtä syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten parissa.

25-vuotistaipaleen kunniaksi Kulttuuritalo Valveella ja pop up -näyttämö Klonkassa nähdään runsaasti ohjelmaa 20.–24. syyskuuta. Kulttuuritalo Valveella ohjelma on tarkoitettu koko perheelle ja Pop-up Klonkan ohjelmisto on yli 18-vuotiaille, koska tilassa on anniskeluoikeudet.

Valvesalissa esiintyy Taikuri Oz eli Ihmemaan taitavin taikuri. Viime kesänä Hupisaarten kesäteatterilla yleisön hurmannut näytelmä saapuu nyt Kulttuuritalo Valveelle.

Yli 13-vuotiaille on Valvesalissa tarjolla Liv Strömquistin samannimiseen sarjakuvaan perustuva, supersuosittu ja kehuttu Prinssi Charlesin tunneStrömquistin sarjakuvien tapaan myös näytelmä on visuaalinen ja purevan humoristinen elämys, joka kyseenalaistaa riemukkaasti länsimaisen yhteiskunnan rakkauskäsityksiä.

Valvenäyttämöllä nähdään Akseli Klonkin ohjelmistosta kuvallinen tanssiteatteriesitys Iloiset aapiskuvat, yleisön ikisuosikki Tät-tät-tää, sanoi Prinsessoista Ruusuisimman polkupyö-rää sekä kantaesitys riemukkaasta dokumentaarinäytelmästä Elläimet.

Tapahtumia moneen makuun

Sunnuntaina 24. syyskuuta juhlat viimeistelee Nukketeatteri Reaktori kahdella vierailuesityksellä. Perheen pienimmille, yli 6 kk-ikäisille on tarjolla hurmaava ja kekseliäs paperiteatteriesitys Unipuu. Yli 8-vuotiaiden on mahdollista päästä kokemaan vaikuttava, jättimarioneteilla toteutettu Loppuunpalaneet, joka koostuu esityksestä, 3D180 VR-videosta ja interaktiivisesta installaatiosta.

Tapahtuman aikana Pop-up Klonkalla esiintyy torstai-, perjantai- ja lauantai- iltoina Badwoman-duo esityksellä Ryysyrannan Jooseppi. Klubiesiintyjinä vierailevat perjantaina oululaiset indie folk -yhtyeet HietaKettu ja Trio Plaanaoja.

Lauantaina starttaa syksyn Kerran kuussa usein maassa -komediaklubisarja jossa yleisöä viihdyttävät kolme suomalaisen stand up -komedian uuden aallon edustajaa Jussi Lankoski, Joonas Ranta ja Tiina Väkeväinen.

Perjantaina 23. syyskuuta Akseli Klonk esiintyy näytelmistään irrotetuilla ja irrottelevilla musiikkiesityksillä Valveen Art goes Afterworkissa”Nämä esitykset eivät ole koko perheen musiikkia”, huomautetaan Klonkista.

Juhlaviikon päätteeksi lauantaina 24. syyskuuta Klonkalla järjestetään Akseli Klonk 25 vuotta -klubi.

Akseli Klonkin tapahtumien aikataulut löytyvät tästä linkistä.