Nallikarin Club Teatrian rakentamisen on määrä käynnistyä kesällä

Limingantullissa sijaitsevassa Club Teatriassa ei järjestetä enää keikkoja. Nevski & The Prospects -yhtye esiintyi siellä vuonna 2021. Kuva: Rami Ranta

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Petri Kristian Isoniemi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Keikka- ja tapahtumapaikka Club Teatrian toiminta päättyy Limingantulissa, Krouvintiellä sijaitsevassa rakennuksessa. Kyseisen kiinteistön omistus siirtyi Oulun kaupungilta toiselle omistajalle helmikuussa. Club Teatria oli käynyt neuvotteluita uuden omistajan kanssa mahdollisuudesta jatkaa toimintaa nykyisissä tiloissa, mutta neuvotteluiden tulos ei ole antanut siihen mahdollisuutta.

Club Teatrian toiminnasta vastaavan Oulun Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtajan Janne Sorosen mukaan Club Teatrian tiloissa Limingantullissa on muuttovalmistelut käynnissä tällä hetkellä ja katseet on suunnattu tulevaisuuteen.

”Krouvintiellä ei enää järjestetä keikkoja. Kiinteistön hallinta on siirtynyt toisaalle ja kiinteistö tullaan purkamaan ratahankkeen alta”, hän kertoo.

Vuokrasopimuksen päättymisen taustalla oli rautatien laajennusrakennus Limingantullissa, mistä syystä Club Teatrian käytössä ollut rakennus myös puretaan.

Tähtäimessä ensi vuosi

Oulun kaupunki on varannut Club Teatrialle tontin Hietasaaressa sijaitsevasta Nallikarista. Sinne tulevan konserttikeskuksen suunnittelutyö on pitkälle ja sen rakentaminen on määrä aloittaa mahdollisimman pian. Club Teatrialle Nallikarista varatun tontin koko on yli 13 000 neliötä. Tontti sijaitsee kylpylähotelli Edenin rakennuksen ja Nallisportin välissä.

”Suunnitelmat etenee kovaa kyytiä ja yritetään nyt vallitsevastakin tilanteesta johtuen nopeuttaa projektia kaikin mahdollisin tavoin. Toivotaan, että kesällä päästään rakentamaan”, Janne Soronen kertoo.

Hänen mukaansa tavoitteena on, että Club Teatria aloittaisi toiminnan Nallikariin suunnitellussa konserttikeskuksessa vuonna 2023. Club Teatria jatkaa konserttien ja muiden tapahtumien järjestämistä vaihtoehtoisissa tiloissa, ennen kuin se siirtyy Nallikariin rakennettavaan kiinteistöön. Club Teatrian käytössä on Kantakrouvi, missä laulaja Behm esiintyy huhtikuussa. Club Teatrian tulevista tapahtumista on määrä tiedottaa tarkemmin sosiaalisessa mediassa.

Keikkapaikat vaihtuneet

Sekä Oulussa että Torniossa toimii tällä hetkellä keikka- ja tapahtumapaikka nimeltä Club Teatria. Oulun Club Teatria on toiminut Limingantullissa, Krouvintien varressa. Oulun keikkapaikka on kattanut yli 3 000 asiakaspaikkaa, jolloin se on voinut toimia tapahtumapaikkana konserteille, juhlille, ohjelmallisille yritysillallisille, messuille, markkinoille ja suurkirpputoreille.

Club Teatrian toiminta Oulussa alkoi Limingantullissa sijainneessa Atrian entisessä tehdashallissa vuonna 2005. Tämän tilan yleisökapasiteetti oli noin 2 500 henkilöä. Club Teatrian toiminta päättyi siellä vuonna 2013, minkä jälkeen kyseinen rakennus purettiin ja siirrettiin Lahteen. Sitten Tornion Club Teatria aloitti toiminnan vuonna 2017.

Oulun Club Teatria aloitti toimintansa Limingantullissa sijaitsevassa rakennuksessa vuonna 2018. Tässä rakennuksessa oli toiminut Starkki-ketjun rautakauppa aikaisemmin. Tornion Club Teatrian toiminta jatkui myös sen jälkeen, kun Oulun Club Teatria oli avattu.

Lue myös