Osakeannilla yli poikkeusaikojen – Oulun Tapahtumat Oy myy kannatusosakkeita

Kulunut vuosi on ollut tapahtumateollisuudelle todella raskas. Club Teatrian omistava Oulun Tapahtumat Oy myy asiakkaiden toiveista kannatusosakkeita. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Osakkeita annissa on 4 000 kappaletta ja osakeannin toteutumiseen vähimmäisrajana on 500 osaketta. Osakkeita voivat hankkia oikeustoimikelpoiset yli 18-vuotta täyttäneet henkilöt, sekä yritykset ja yhteisöt.

Idea uuden osakesarjan julkaisemiseen tuli Club Teatrian asiakkailta, joilta kumpusi halu auttaa yritystä poikkeusaikojen yli.

”Olemme poikkeuksellisen vuoden aikana saaneet yhteydenottoja, joissa on oltu kiinnostuneita toimintamme tukemisesta”, valoittaa Club Teatrian toimitusjohtaja Mika Määttä.

”Käynnistimme yhteydenottojen jälkeen selvitystyön, miten pystyisimme toteuttamaan mahdollisuuden tukea Club Teatriaa Pohjois-Suomen livemusiikkitapahtumien järjestäjänä.”

Vaikea vuosi tapahtumateollisuudelle

Myös Club Teatria joutui ennalta-arvaamattomaan tilanteeseen keväällä koronapandemian lamauttaessa koko Suomen livemusiikkikentän. Uusia keikkoja sovittiin syksylle, ja kevään keikat löysivät uusia päivämääriä, mutta juhlat eivät jatkuneet pitkään toisen aallon tavoittaessa Suomen.

”Kyllähän tämä on ollut uskomaton vuosi. Koko Club Teatrian historian aikana ei ole nähty näin hektisesti muuttuvia tilanteita tässä laajuudessa. Onneksi niin artistit, yhteistyökumppanit, kuin henkilökuntammekin on ollut joustavaa ja uusia suunnitelmia on voitu tehdä lyhyelläkin aikataululla”, kertoo promoottorina työskentelevä Marco Järvenpää.

Tavoitteena vahvistaa pääomaa

C-osakesarjan tavoitteena on vahvistaa Oulussa ja Torniossa livekeikkoja ja -tapahtumia järjestävän yrityksen pääomaa poikkeuksellisessa tilanteessa.

Kannattajaosakkeisiin ei kuulu hallinnoimisoikeuksia tai taloudellisia oikeuksia yhtiössä, mutta osake oikeuttaa useisiin etuihin, joihin kuuluvat kannattajaosakkaiden omat keikat ja mahdollisuus saada kutsuja muillekin Club Teatrian keikoille niiden jälleen käynnistyessä. Kannattajaosakkeen kappalehinta on 100 euroa.

”Club Teatria työllistää tapahtumapäivinä suoraan ja välillisesti jopa 150 henkilöä. Lisäksi hyödynnämme toimintapaikkakunnillamme paikallisten yhteistyökumppaneidemme palveluja. Tuntuu, ettei valtakunnallisessa päätöksenteossa tapahtuma-alan työllistämistä ja vaikutusta alueen elinkeinoelämään aina ymmärretä”, pohtii Järvenpää.

”Kannattajaosake on suunnattu henkilöille, jotka haluavat tukea Club Teatrian toimintaa ja sitä kautta tapahtuma-alan elinkeinoa, sekä henkilöitä tapahtumien takana. Kannattajaosake on livemusiikin ystäville, jotka tahtovat nauttia laadukkaista livekeikoista haastavien aikojen jälkeen”, kertaa Määttä.

Lisätiedot Oulun Tapahtumat Oy:n kannattajaosakeannista: www.teatria.fi/kannattajaosake.

 

Lue myös