Merikosken Laulu esiintyy Ylioppilaskunnan Laulajien juhlakiertueella Oulussa

Merikosken Laulun ohjelmisto sisältää niin kansanlauluhenkistä, klassista, hengellistä ja viihteellistä kuoromusiikkia kuin modernia naiskuoromusiikkiakin. Kuva: Petteri Löppönen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ylioppilaskunnan Laulajat tuo Ouluun kuoron 140-vuotisjuhlakiertue. 
Merikosken Laulun puheenjohtaja Sirpa Lähtevänoja kertoo, että aloite Oulun-konsertin yhteistyökuoroksi tuli Ylioppilaskunnan Laulajilta. 

”Kuoronjohtajallamme Marita Kaakisella on hyvät verkostot suomalaiseen kuoromaailmaan. Osallistumisemme juhlakonserttikiertueelle on harvinaista, sillä olemme kiertueen ainoa naiskuoro, jonka kanssa Ylioppilaskunnan Laulajat tekee yhteistyötä. Muilla paikkakunnilla yhteistyökuorona on paikallinen mieskuoro”, Lähtevänoja kertoo.  

Harvinaista kuulla samalla sekä mies- että naiskuoroa 

Puolentoista tunnin konsertissa Merikosken Laulu esittää neljä laulua. Lisäksi Ylioppilaskunnan Laulajat ja Merikosken Laulu laulavat yhdessä. 

Merikosken Laulu on oululainen naiskuoro, joka vietti viime lokakuussa 75-vuotisjuhliaan. Kuorossa laulaa 40 noin 35-70-vuotiasta naista. Kuoron ohjelmisto sisältää kansanlauluhenkistä, klassista, hengellistä ja viihteellistä kuoromusiikkia sekä modernia naiskuoromusiikkia. Kuoron sisällä toimii myös pienyhtyeitä. Merikosken Laulua johtava Kaakinen on kokkolalainen musiikkipedagogi, laulaja ja säveltäjä. 

Ylioppilaskunnan Laulajien konsertti kuullaan seitsemällä paikkakunnalla Suomessa. Kuva: Lauri Tamminen

Esiintyminen Ylioppilaskunnan Laulajien konsertissa merkitsee Merikosken Laululle paljon. 

”Vaikka kuorollamme on pitkä historia oululaisessa kuoromaailmassa, naiskuorona olemme jääneet perusteetta vähemmälle huomiolle kotikaupungissamme kuin esimerkiksi mieskuorot. Tämä esiintyminen on kunnia meille ja pönkittää osaamistamme ja näkyvyyttämme. Samalla saamme varmasti uusia naiskuoromusiikin ystäviäkin”, sanoo Lähtevänoja. 

Konserttipaikka siirtyi viime hetkellä tuomiokirkosta Oulujoen kirkkoon, jossa käyvät samat liput. Konsertin aikataulu ei ole muuttunut. 

”Konsertti tulee olemaan ainutlaatuinen, sillä ei ole tavallista, että mieskuoro ja naiskuoro esiintyvät samassa tilaisuudessa”, iloitsee Lähtevänoja.

Ylioppilaskunnan Laulajien konsertti kuullaan seitsemällä paikkakunnalla Suomessa. Ylioppilaskunnan Laulajien kiertue alkaa 1. syyskuuta Rovaniemeltä ja jatkuu siitä Ouluun missä kuoro on viimeksi esiintynyt yli 10 vuotta sitten. 

Ylioppilaskunnan Laulajat: Edelläkävijänä 40 vuotta -konsertti 2. syyskuuta Oulunjoen kirkossa klo 19. Liput voi ostaa osoitteesta www.lippu.fi.