Lastenyhtye Liikkuvalta Laulurepulta uutta musiikkia suvaitsevaisuus-teemalla

Yhteinen maailma -laulun on säveltänyt Timo Rautio, sanoittanut Mari Rautio (oik). Kuvassa myös laulajana mukana oleva Ann Chuchu.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Dimi Salo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Koronapandemia vei lähes kaikki Mari ja Timo Raution työt, joten heillä oli aikaa ryhtyä työstämään projektiaan laajemmin. Tasa-arvoisuus, yhdenvertaisuus ja suvaitsevaisuus ovat olleet Marille ja Timolle aina tärkeitä arvoja. Liikkuva Laulureppu on käsitellyt näitä teemoja lauluissaan aiemminkin.

Pariskunta kokee, että nämä tärkeät teemat on hyvä ottaa esille juuri nyt, kun kovat arvot ovat nousemassa pintaan joka puolella.

”Mielestämme maailmassa on ihan tarpeeksi huonoja ja pelottavia asioita, jotka voivat ahdistaa ja kuormittaa lasta. Haluamme että tämä meidän projekti toisi auringonpilkahduksen tähän aikaan”, Liikkuva Laulureppu kertoo.

Positiivisuus edellä

Dunia moja on swahilin kieltä ja tarkoittaa suomeksi yhteistä maailmaa. Yhteinen maailma -laulu aloittaa Liikkuvan Laulurepun suvaitsevaisuuteen liittyvien laulujen sarjan. Projektiin liittyvät laulut on suunnattu kaiken ikäisille kuulijoille.

”Yhteinen maailma on positiivinen laulu meidän kaikkien yhteisestä maailmasta. Johtoajatus on ’Tämä kaunis maailma on meidän yhteinen, sama aurinko on meidän kaikkien’. Haluamme tuoda esille tätä tärkeää asiaa ilon ja positiivisuuden kautta”, he kertovat.

Yhteinen maailma -laulun on säveltänyt Timo Rautio, sanoittanut Mari Rautio (oik.). Sovituksesta vastaavat Mari ja Timo yhdessä. Kuvassa laulaja Ann Chuchu (vas.).

Osaamista omasta takaa

Mari ja Timo Rautio perustivat Liikkuvan Laulurepun vuonna 2009. Molemmat työskentelivät tuolloin sosiaalialalla ja olivat jo tehneet omaa musiikkia, joten he halusivat yhdistää nämä kaksi osaamisalaansa. Oman yrityksen perustamisessa Marin ja Timon innoittajana oli Timon serkku, entinen Akuutin omalääkäri Risto Laitila. Risto antoi Timolle ja Marille hyviä neuvoja oman yrityksen perustamiseen liittyen.

”Aluksi ohjasimme ryhmiä, mutta hyvin varhaisessa vaiheessa aloimme tehdä myös omaa lastenmusiikkia. Tästä meillä on hyvin pitkälle kiittäminen Elmo Harjua, joka julkaisi kaksi ensimmäistä levyämme”, Liikkuva Laulureppu avaa.

Liikkuvan Laulurepun uusien laulujen kokoonpanossa musisoivat Marin ja Timon lisäksi heidän omat poikansa Eeli ja Aapo Rautio. Kokoonpanossa ovat mukana myös Nanna Louhela, Valle Forsman ja Ann Chuchu.

16-vuotias Eeli Rautio soittaa basson lisäksi myös sähkökitaraa muutamassa uudessa laulussa. 21-vuotias Aapo Rautio soittaa rumpuja ja perkussioita. Mari ja Timo kertovat, että bändikeikoilla heidän poikansa toimivat yleensä rytmiryhmänä, mutta molemmat pojat taitavat monia muitakin soittimia.

Yhteinen maailma -musiikkivideon on kuvannut ja ohjannut Aapo Rautio. Aapo on ollut kaksi kertaa mukana Ilmakitaransoiton MM-kisoissa, ensimmäisen kerran ollessaan vasta 10-vuotias. Hän soitti ilmakitaraa myös vuonna 2020 Talent Suomi -ohjelmassa ja tekee ilmakitara-keikkoja.

”Aapo on ollut mukana ilmakitarahommissa ihan ensimmäisistä kisoistaan alkaen ja saanut paljon uusia ystäviä ympäri maailmaa.”

Tervehdyksiä eri puolilta

Syksyllä 2021 Liikkuva Laulureppu julkaisee vielä kaksi uutta suvaitsevaisuus-teemaista laulua. Sama aurinko -laulun ohjaa Aapo Rautio ja siihen oululainen monitaiteilija Riika Ruottinen on maalannut eri maiden lapsia. Kulttuuritalo Valveen elokuvakoulun erityisnuorten ryhmä tekee animaatiovideon Apinakapina-lauluun.

Videot sisältävät myös pieniä lopputervehdyksiä muun muassa Pikku Kakkosesta tutulta Silja Sillanpäältä ja Siina Hirvoselta, rocklegenda Pelle Miljoonalta, NHL-tähti Sebastian Aholta sekä Suomen hallitukselta.

Liikkuva Laulureppu kokoaa kaikki laulut fyysiseksi albumiksi vuonna 2022. Levyn myötä he aloittavat myös keikkailun tärkeän suvaitsevaisuus -teeman parissa.

Llisätietoa Liikkuvasta Laulurepusta osoitteessa www.laulureppu.fi.

 

Lue myös