Kirpputoritapahtuma Pikku Berliino tuo maailman makuja ja musiikkia Dammisaaren Rapumajalle

Tähtimoottori ja Jussi Alaraasakka esiintyivät elokuussa Rapumajan pihalla soittaen elektronista musiikkia. Kuvat: Harri Kononen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hupisaarilla sijaitseva Rapumaja on kaikille avoin toimintapaikka, jossa yhdistyvät muun muassa kaupunkiviljely, taide ja tapahtumat. Viimeisimmät tempaukset ovat olleet Oulun suomalais-japanilaisen yhdistyksen järjestämä Shiroi Chaya -taideteehuone sekä elektroniseen musiikkiin keskittynyt ilta.

”Kesällä järjestimme Oulun kaupungin kanssa yhteistyössä myös kaksi Puistopiknik -tapahtumaa”, kertoo tuottaja Harri Kononen.

Majan tapahtumat ja työpajat ovat aina kaikille avoimia ja ilmaisia, kuten myös tuleva Pikku Berliino. Taidetyöpajat ovatkin olleet erittäin suosittuja.

”Taiteilja Hanna Holopaisen pitämä action painting -työpaja oli todella mielenkiintoinen”, Kononen kertoo.

Rapumaja muuttui viihtyisäksi teehuoneeksi, jossa tarjoiltiin pieniä maistiaisia japanilaisesta kulttuurista. 

Pieni pala Berliiniä

Tuleva tapahtuma eroaa perinteisemmistä kirpputoreista siten, että mukana on myös livemusiikkia ja ruuan myyjiä.

”Berliinissä kirppistapahtumat ovat usein semmoisia, jonne tullaan viettämään aikaa ja nauttimaan tunnelmasta, vaikka ei mitään ostaisikaan”, kertoo Kononen.

Musiikillisesta annista vastaa oululainen kansanmusiikkiduo Rällä ja tapahtumassa on mukana myös useita muita taiteilijoita.

Nälkää voi hoitaa nauttimalla suomalaista, intialaista tai kiinalaista ruokaa.

”Ruuan valmistajat ovat maahanmuuttajia, jotka haluavat tuoda esille oman maansa ruokakulttuuria”, Kononen sanoo.

Kaupunkilaiset ovat saaneet varata myyntipaikan omille tavaroilleen ja niiden lisäksi voi tehdä kauppoja myös Juuttiputiikin sekä Upper Class Twat Tapes -myyjien kanssa.

Rapumajan toimintaa

Konosta voisi luonnehtia majan yleismieheksi, joka tuottaa tapahtumia, kunnostaa puitteita sekä kehittää toimintaa. Toista vuotta tuottajana toiminut Kononen onkin saanut paljon aikaan.

”Olen tehnyt alueelle taideteoksia, maalaillut ja remppaillut”, monitoimimies kertoo.

”Ihan kaikkea en tee kuitenkaan yksin, esimerkiksi viljelypuolella on oma koordinaattorinsa”, hän jatkaa.

Rapumaja on kaikille vapaassa käytössä oleva tila, johon kuka tahansa voi järjestää oman tapahtuman tai työpajan. Käytettävissä on pieni sisätila, ulkolava ja ympäröivä piha-alue.

Kononen kertoo olevansa iloinen kaikista yhteistyötahoista, jotka ovat järjestäneet majalle toimintaa. Lisää eri tapahtumia kuitenkin mahtuisi kalenteriin.

”Olisi mukavaa, jos erilaiset kulttuuritoimijat huomaisivat paikan tarjoaman mahdollisuuden. Olisi kiva saada mukaan uusia yhteistyökumppaneita”, hän lisää.

Pikku Berliino Dammisaaren Rapumajalla sunnuntaina 28. elokuuta klo 12.00–15.00. Sateisen päivän sattuessa tapahtumaa siirretään. Tapahtumaa on tukenut Oulun kaupungin yhteisötoimi.

 


 

Lue myös