Ensi kesän kaksipäiväinen Pikipop palaa juurilleen Pikisaareen

Viime vuonna Pikipop jorattiin Prunnitorilla. Kuva: Pikipop

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Aiempien vuosien tapaan Pikipopissa esiintyy sekä valtakunnallisesti mainetta niittäneitä indieartisteja että paikallisia nousussa olevia bändejä. Lisäksi festivaali laajentaa ohjelmistoaan monitaiteelliseen suuntaan.

Perjantai-illan pääesiintyjänä Pikipop-lavalle nousee 20-vuotista menestystaivaltaan juhliva ja yleisönsä transsitiloihin tanssittava Risto koko bändin voimin. Lauantaina festivaali huipentuu laulaja-lauluntekijä Joose Keskitalon ja luotsaamansa The Mystic Revelation of Teppo Repo -yhtyeen keikkaan.

Kokoonpano Joose Keskitalo & The Mystic Revelation of Teppo Repo viimeistee kreikkalaisesta mytologiasta kumpuavaa tuplalevyään, joka julkaistaan ensi syksynä. Muita varmistuneita esiintyjiä ovat muun muassa Pambikallio, Amuri, Ty Roxy, Rules sekä Minä ja Nieminen. Paikallista väriä Pikipopin lavoille tuovat ainakin Roku Rousu & The I.O.N.S. ja The Southgates.

Muutakin taidetta mukaan

Jo viime kesänä Pikipopissa kuultiin lavarunoutta, tänä vuonna mukaan toivotetaan myös muita taidemuotoja. Pikisaaren taiteilijoita on kutsuttu osallistumaan teoksillaan ja sisällöillään festivaaliohjelmaan.

Yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa Oulu Urban Culture, Kulttuurilaboratorio ja muut alueen toimijat, joiden kanssa järjestetään monitaiteellista ohjelmaa taidenäyttelyistä spoken word -esityksiin ja performansseihin. Koko festivaaliohjelmisto julkistetaan kesäkuun alussa.

Pikipop-festivaalin järjestää oululainen elävän musiikin yhdistys Rotos ry, joka haluaa huomioida entistä paremmin yhteisöllisyyden ja kehittää kulttuuriympäristöltään merkittävän Pikisaaren tapahtumallisuutta Oulun matkalla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Rotos ry:tä tukevat Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Liput Pikipopiin myy Tiketti ja tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja.

Lue myös